Yunanistan’ın Midilli Adası’nda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Expo Aegean Ticari Turistik ve Kültürel fuara hazırlık için 20.06.2014 tarihinde Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper Midilli’ye gitti. Bergama Belediyesiyle ortak yürütülen ‘Bergama Seni Çağırıyor’ projesinin sloganı Midilli’de Turizm Fuarında kullanıldı.
Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper’in katıldığı Midilli Fuarının açılışına ayrıca; İzmir Ticaret Odası, Aliağa Ticaret Odası, Edremit Ticaret Odası, Yunanistan Adalet Bakanı Haralambos Athanosiu, Milletvekili ve Geçmiş Dönem Ege Bakanı Nikos Sfunakis, Kuzey Ege Bölge Valisi Nasos Yakalis, Midilli Belediye Başkanı Dimitris Vunatsos, Midilli Milletvekili Pavlos Voyagis, Atina Meslek Odası Başkanı Yorgos Benetos, Midilli Ticaret Odası Başkanı Trasos Kalogridis, katılım gösterdi.
Midilli’de yoğun fuar hazırlığı sürerken, Bergama Ticaret Odası’nın 60 kişiden oluşturduğu bir kafile de 21 Haziran sabahı yola cıktı. Ayvalık’tan vapurla Midilli’ye geçen kafilede Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Oda Üyeleri ve yakınları yer aldı.
22 Haziran 2014’de Bergama, Katar’ın Başkenti Doha’da yapılan UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine 999. sırada girdi.