Ağustos ayında Bergama Ticaret Odası’nca düzenlenen İş Gücü Çalıştayı sonrasında yapılan araştırma ve çalışma süreci tamamlanarak 21 Ekim itibariyle Kaynakçılık Kursu resmen başlamış oldu. Bergama’da istihdam oranını artırmak amacıyla Bergama Ticaret Odası, Bergama Belediyesi, Bergama Çıraklık Eğitim Merkezi ve İşkur ile ortak yürütülen çalışma sonucunda değerlendirilen başvurular sonucunda 15 kursiyer belirlendi ve iş hayatlarının başlangıcı niteliğindeki 2 aylık kurs süreci başlatılmış oldu. Ateş Çelik Şirketi’nde pratiklerini geliştirecek olan kursiyerlere şirkette yapılan tanıtım toplantısı ile Bergama Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Rahim Şimşek bilgilendirmelerde bulundu. Teori ile uygulamanın bir arada yürütüleceği kursu iyi takip etmeleri ve gereken önemi vermeleri dâhilinde en çok ihtiyaç duyulan alanlardan olan kaynakçılık üzerine kursu tamamlamakla kalmayıp iş sahibi olacaklarını söyleyen Şimşek, bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper de, kursiyerlerin başarılı olmaları ile ömür boyunca gelirlerinin sağlanacağı ekmek kapısı olacak olan bu kursa kaynakçı adaylarının dört elle sarılmalarını rica etti. Sigortalarının yapılacağı, ulaşımlarının sağlanacağı ve her türlü desteğin sunulacağı bu kursa gereken önem verilirse, kursun bundan sonraki açılacak olan kurslara da öncülük edeceğinin altını çizdi. Ürper, kursun herkes için hayırlı olması dilekleriyle birlikte iki ay sonra da işe girişleri kutlamak için bir araya gelme temennisinde bulundu. Ateş Çelik İnsan Kaynakları Yöneticisi Murat Özkan yaptığı konuşmada kursiyerlerin motivasyonunu yükseltecek açıklamalarda bulunarak, Aliağa’da işlenecek olan 200 bin ton çelikte kursiyerlere ciddi anlamda ihtiyaç duyulacağının altını çizdi ve şu andan itibaren tüm sorumluluklarının Ateş Çelik’e ait olduğunu belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Murat Özkan, Ateş Çelik’i gezdirerek demir çeliğin işlenmesinden son aşama olan boyanmasına kadar tüm hat üzerinde detaylı bilgiler verdi.