Her yıl olduğu gibi bu yıl da Berto, Ramazan ayı etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Bergama Ticaret Odası meclis üyeleri, meslek komiteleri, disiplin kurulu üyeleri yanı sıra Bergama-Dikili ve Kınık protokolü ile Sivil Toplum örgütleri, meslek odaları ve parti başkanlarının davet edildiği iftar programı düzenledi. Ramazan’ın kucaklayıcılığıyla ve bereketiyle 24 Temmuz Çarşamba günü Berksoy Otel bahçesi Bergama Ticaret Odası konuklarıyla doldu.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Özey, Kınık Kaymakamı İlyas Gün, Poyracık Belediye Başkanı Ahsen Özçam, Bergama İlçe Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Menemen Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Azgın ile Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, İzmir Ak Parti Milletvekili Rıfat Sait ve Bergama Ak Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper ve parti teşkilatı protokol masasında yerlerini aldılar. Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Berksav Başkanı Ali İhsan Süter, Begiad Başkanı Mahmut Sağlık, Basiad Başkanı Halil Gider, Bergamayı Sevenler ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Demirel ile Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Süleyman Başsan, Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Salim Söyler, Terziler Odası Başkanı Yusuf Kurtuldu, Berberler Odası Başkanı Vedat Yiğit, Demirciler Odası Başkanı Tuncay Akyol, Kahveciler Odası Başkanı Kazım Kızılcaoğlu, Marangozlar Odası Başkanı Hasan Çoban, Muhasebeciler Odası Temsilcisi Akın Ergül, Sergiciler Odası Başkanı Süleyman Türkoğlu ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Kızıltaş meslek odaları ve STK olarak tam kadro bulunuyorlardı.
İftar sonrasında İlçe müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’ nun yaptığı anlamlı duanın ardından konuşma yapan Meclis Başkanı Erol Işıldak, yeni kadro olarak verdikleri ilk iftar yemeğine katılımları için tüm misafirlere teşekkürlerini ileterek sözü Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper’e bıraktı. Ürper, Bergama Ticaret Odası olarak gelenekselleşen iftar organizasyonunun bu yıl da kendilerinin üstlenmiş olmanın verdiği mutluluğu dile getirdi. Önceki dönem meclis ve yönetim kuruluna sarf etmiş oldukları azami gayretlerinden ötürü teşekkürlerini ileten Ürper, birlikte Rahmet, ayrılıkta azap vardır prensibinden hareketle bölge hizmetlerinde gelecek olan başarının her zaman için buna bağlı olduğuna işaret etti. Bu bağlamda Bergama Ticaret Odası olarak her kesimi kucaklıyor olmanın verdiği güçle her zaman birleştirici olacaklarını ve yapılacak önemli projelerde olabildiğince önlerde yer alacaklarını sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından İzmir Ak Parti Milletvekili Rıfat Sait ile Oda ve bölge hizmeti üzerine konuşmalarını sürdüren Fikret Ürper, önümüzdeki aylarda yapılması planlanan Balkan ziyaret gezisi hakkında bilgiler verdi. İftar sonrası içilen çaylar ve edilen muhabbetlerle güzel bir gece sonlandırılmış oldu.