Kurumlarda hizmet kalitesinin çağ atladığı günümüzde uzun soluklu başarı sağlamanın ancak “daha iyi hizmet” ile başarılabileceğinin artık her kurum ve işletme farkında. Türkiye Odalar Borsalar Birliği üst düzey kalite bilincini esas alarak Avrupa oda ve borsa sistemine uyumun sağlanması adına Türkiye’deki tüm oda ve borsalarda uygulanması için harekete geçerek şu ana kadar 97 oda ve 32 borsa akredite edildi.
Bergama Ticaret Odası da bu odalar arasında yerini almak için harekete geçti ve akreditasyon ön çalışmalarını başlattı. Bu çalışma kapsamında bölgeden gelecek olan talep ve fikirleri değerlendirmek üzere Bergama Belediyesi Meclis Salonu’nda interaktif bir toplantı düzenlendi. Toplantı açılış konuşmasını yapan Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak, bölge adına fayda sağlayacak ön çalışma toplantısına katılımları için davetlilere ve salonu kullanıma sunan Bergama Belediyesine teşekkürlerini ileterek kürsüyü Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper’ e bıraktı. Akreditasyon ve önemi hakkında bilgiler veren Ürper “Odamız, TOBB Akreditasyon çalışmalarını başlatarak hizmet kalitesi ve etkiliğini üst seviyeye çekmeyi programına almıştır. Esas amacımız odamızı “beş yıldızlı” odaların arasında görmektir. “ şeklinde açıklamalarda bulundu.
Aydın Patent Marka Danışmanlık Şirketi’nden Önder Aydın’ın hazırlığı ve sunumuyla 8 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıda BERTO, Bergama Dikili ve Kınık’tan davet üzerine katılım gösteren akîl heyeti ağırladı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı toplantı iki oturumlu gerçekleşti. İlk bölümde Önder Aydın, Odanın ilk stratejik planı çerçevesinde paydaş analizi yapılacağını belirterek salona girişte verilen dosyalardaki Bergama Ticaret Odası ile alakalı soruları yanıtlanmasını istedi. Verilen aradan sonra katılımcılar beşerli kişiler halinde gruplandırılarak BERTO hakkında görüş ve önerilerini ortak dosyada birleştirdiler. Oluşturulan beyin fırtınası ile bölge ve Oda adına birçok faydalı fikirler ve projelerin ortaya çıktığı bu faydalı toplantı sonrasında çıkacak analiz raporları sonuçlanınca Odamız web adresinden duyurulacaktır. www.berto.org.tr