03.05.2013 Bergama Ticaret Odası’ nın belirlemiş olduğu seçim tarihi idi ve beklenen gün nihayet geldi. Sabah 08:00’ da kurulan sandıklar ve ilçe seçim kurulunun hazırlıkları ile başlayan seçim telaşesi, günün ilerleyen saatlerinde artan yoğunlukla devam etti. Adaylığını çok öncesinden ilan eden yönetim kurulu başkan adayı Fikret Ürper ve meclis başkan adayı Erol Işıldak haricinde bir sürpriz yaşanmadı ve Bergama Ticaret Odası tek aday ile seçim sürecinde buldu. Hali hazırda bulunan yönetim kurulu üyeleri de Melih Kahraman ve meclis başkanı Mahir Yazıcı ile birlikte oylarını kullanıp sandığa attıktan sonra geçirilen acı tatlı günleri yâd ettiler ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bergama oda başkanları (Bakkallar Odası, Terziler Odası, Berberler Odası, Kahveciler Odası, Marangozlar Odası) da toplu olarak odamıza ziyarette bulunup hasbıhal etmenin ardından Melih Kahraman ile hatıra fotoğrafı çektirip helalleşirlerken duygu dolu anlar yaşandı. Disiplin kurulu üyeleri ve yeni yönetim ile meclis kurulu başkan adayları ile birlikte de fotoğraf çekilirken Melih Kahraman, “2009 yılında başlayan görevimizi, 3 Mayıs cuma yanı bugün Bergama Ticaret Odası’ nın değerli üyelerinin oylarıyla teveccüh edeceği kıymetli arkadaşlarımıza devredeceğiz. Bu onurlu sorumluluk esnasında verdiğiniz destek ve güvene sonsuz teşekkürler” açıklamasında bulundu. Fikret Ürper tek aday olmasına rağmen üç yüze yakın üye oy kullandı. Saat 17:00’ da kapanan sandıklarla birlikte oy sayımına geçildi ve birinci sandıkta 28, ikinci sandıkta 50, üçüncü sandıkta 36, dördüncü sandıkta 40, beşinci sandıkta 33, altıncı sandıkta 51, yedinci sandıkta 34 ve sekizinci sandıkta 22 oy kullanıldığı tespit edilmiş oldu. Tam kadro odada hazır bulunan Fikret Ürper, Erol Işıldak ve ekibi, başkanlık odasına geçerek günün anısına fotoğraf çekildiler. Sonrasında kısa bir konuşma da yapan yeni yönetim kurulu başkanı Fikret Ürper, tek aday olmasına rağmen sandıktan çıkacak oy sayısının hedefledikleri sayı ile aynı olmasını ekibin bir başarısı olarak gördüğünü belirtti. Başarılarla yukarılara kadar çıkarılan bayrağı daha da yukarıya taşımak için devraldıklarını, bundan önceki yönetim nasıl gönül rahatlığı ve huzur ile görevlerini tamamlamışlarsa kendilerinin de aynı huzur ve mutluluk ile tamamlamış olma umudu ve temennisinde bulunarak yeni hizmet sürecinin herkes için hayırlı uğurlu olması dileklerini iletti.