İzmir ilçe ticaret odaları seçimlerden önceki son yönetim kurulu toplantısı 18 Ocak’ta Ödemiş Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirildi. Yeni binasıyla açılışı yapılan Ödemiş Ticaret Odası misafirlerini yeni konferans salonunda ağırladı. Açılış konuşmasını yapan Ödemiş kaymakamı Abdullah Dölek’in konuşması ardından İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yönetiminde gerçekleşen 2013 Ocak ayı ilk toplantısı, Ödemiş Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Kasım Sevin, Belediye Başkanı Bekir Keskin kısa açılış konuşmaları devamında gündem maddeleri sırasıyla okunmak ve üzerinde konuşulmak üzere başlatıldı.
Gündem maddelerinin Bergama’ya gelmesiyle kürsüye çıkan Bergama Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Melih Kahraman, gündemde yer alan meslek lisesi okul inşa talebi esnasında Ağustos ayına kadar Türkiye genelinde 31 okul inşası ve 7 desteği olan TOBB’ un, sonrasında 10 protokol daha imzaladığına dikkatleri çekti. Bölgede ikamet eden gençler eğitim yoluyla istihdama kazandırılmazsa bu işgücü açığının göç yoluyla tamamlanacağını belirten Kahraman, “gençlerimizi kalifiye eleman sıfatına kavuşturup doğacak iş sahalarının potansiyel elemanı haline getirmek istiyoruz. Bu şartların gerçekleşebilmesi için Bergama’daki mevcut teknik ve meslek lisesi yeterli donanım ve kapasitede değil. Bunu belirten rapor ve tutanaklar İlçe Milli Eğitim müdürlüğünce de kaydedildi. Yakın zamanda doğacak yüksek istihdam oranını bölgemizce bir an önce karşılayabilmek için gençlerimizi yetiştirip geliştirmek istiyoruz.” diyen Kahraman, diğer gündem maddesi olan Pergamon müzesi hakkında da konuşma ve açıklamalarda bulundu. “2 yıl önce Berlin Pergamon müzesine gittik. Berlin’in, tarihi bir geçmişi, kültürü ve tarihi eserleri neredeyse olmamasına rağmen bizim topraklarımızdan taşıdığı eserlerle müze kuruyor, bizim topraklarımızdan esinlenerek, gelip on binlerce fotoğraf çekip muhteşem bir sanat eseri olan üç boyutlu panorama müzesini oluşturuyor. Bergama müzesinin hemen yanında yer alan Pergamon Panorama müzesine giriş 12 dolar ve ziyaretçi sayısı bir milyonlara ulaştı. Bu çok ciddi bir rakam. Bergama’ya getirilmesi için Pergamon Panorama’nın mimarı Azizi ile görüşmeler yapıldı. Ancak sökülüp getirilme ve yapılma maliyeti 2.5 milyon Euro. Kültür bakanımızın da bilgisi dâhilinde olan bu panorama eğer Bergama’da sergilenirse bölgemize de ekonomiye de müthiş katkı sağlayacak. Panorama müzesini ziyaret edenler aynı zamanda müzeden çıktıktan sonra fotoğraflanmış eserin orijinal hali olan Akropol’ü ziyaret edebilecek.” Diyerek konunun ehemmiyetine dikkatleri çekti. Son gündem maddesi olan Bergama ve Kınık Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yaşanan sıkıntılara değinen Kahraman, sözlerini başkan adayı olmayacağını söyleyerek bitirip yeni adaylara başarılar dileyerek herkesten helallik istedi. Bir sonraki toplantı için organize sanayi bölge sıkıntılarının ve Kültür Bakanlığıyla görüşülmek üzere Pergamon Panorama müzesinin gündemde kalmasına karar verildi.

Yapılan toplantının ardından Ödemiş Ticaret Odası misafirliğinde yemek yenildi ve Ocak ayı yönetim kurulları toplantısı sonlandırılmış oldu.