Her ay olduğu gibi bu ay da Gediz Üniversitesi işbirliğiyle üyelerine ve bölge halkına eğitim semineri düzenleyen Bergama Ticaret Odası ilgi çeken ve ihtiyaç duyulan bir konuyla daha gündeme geldi. Doç. Dr. Pınar Süral Özer’in 20 Kasım Salı günü eşsiz anlatımıyla katılımcıların bilgilenip fayda sağladığı “Etkili Yazışma Teknikleri” eğitimi Bakırçay halkı tarafından büyük rağbet gördü. İş hayatında ve sivil hayatta da zaman zaman mecbur kaldığımız resmi kurumlarla yazışma durumuyla alakalı birçok önemli hususa ve aslında sıklıkla gözden kaçırabildiğimiz ayrıntılara değinen Özer, bunların ne derece mühim konular olabileceğine dikkat çekti. Örneğin yazılan dilekçede “Başkanlık” yerine “Bakanlık” , “Bölüm” yerine “Ölüm” yazmış olmanın ve bunun gözden kaçmasıyla doğabilecek sıkıntıların altını çizdi ve yazıyı yazan kadar yazıyı onaylayıp paraf atanların da sorumlu tutulacağını, hatta bazen yazandan çok yazıyı iletenin başının daha çok ağrıyabileceğini belirtti. Resmi bir yazıda üst başlıktan yazının sayısına, alt bilgiden yazının karakter ve puntosuna kadar her bir ayrıntının yazanın ve bağlı ise bulunduğu kurumun kültürünü yansıttığına önemle vurgu yapan Özer, atılan imzanın dahi son derece mühim olduğunu ve hatta okuyan için dikkat noktasında yazıdan öne bile geçebileceğini belirtti. Gönderilen yazıdaki şahsın o esnada bulunmamasıyla “adına” ya da “Vekil” olarak imza atanın mutlaka bunu da “a.” ya da “V.” Yazarak imzalaması, aksi halde kaosa dahi yol açabileceğinden söz etti. Katılımcıların da soruları ve görüşleriyle renklenen sunum memnuniyetle neticelenerek, Bergama Ticaret Odası bu ayki eğitim ayağını tamamlamış oldu.
Eğitimde öne çıkan başlıklar şunlardı:
-Yazışmanın Önemi
-Yazışmalarda İçerik ve Anlatım Yönünden Düzenleme
-Yazışmalarda Dil Bilgisi, Anlatım Bozuklukları ve İmla
-Yazışmalarda Uyulması Gereken Temel Kurallar
-İş Yazısı Örnekleri
Bergama Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Melih Kahraman, sunduğu faydalı ve etkili anlatımından ötürü Pınar Süral Özer’e teşekkürlerini iletti.

Gediz Üniversitesi ile ritüelleşen seminerlerde, Bergama Ticaret Odası’nın bir sonraki ay için hangi konuda eğitim düzenleyeceği şimdiden merak konusu.