Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih KAHRAMAN 15 Kasım 2012 Perşembe günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Bergama Ticaret Odasını temsilen Kosova Ticaret Odası’nın 50. Kuruluş yıldönümü kutlama törenine katıldı.
Törene Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga,Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, Makedonya Ekonomi Odası Başkanı Branko Azeski, Doğu Avrupa işbirliği Alman Komitesinden Anja Quiring,Türk-Kosova İş Koneyi Eş Başkanı Sadullah Sipahioğlu, ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gërxhaliu, OEK’nın ülkede zaman ve enerjinin yalnızca siyasi sorunların çözümü için sarf edilmesine karşı olduğunu, ekonomik kalkınmanın ikinci planda kalmaması için gayret gösterdiklerini belirtti.
Törende Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, OEK’nın, Kosova’nın ekonomik kalkınmasından büyük rolü olduğunun altını çizerek, 50 yıl boyunca bu kurumun ekonomik anlamda önemli yükümlükler üstlendiğine vurgu yaptı. Başbakan Thaçi, hükümetin önemli önceliklerinden birinin, özel işletmelerin desteklenmesi olduğunu kaydetti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni temsilen törene katılan Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih KAHRAMAN; Türkiye’nin Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden olduğunu, Kosova’nın demokratikleşme ve piyasa ekonomisine uyum sürecini her zaman desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini, Balkanların iki dost ülkesi olarak bölgenin küresel ekonomiye bütünleşmiş bir refah alanına çevrilmesi gerektiğini bu kapsamda komşumuz Kosova ve bölgemizin sunduğu imkanları birlikte değerlendirmek istediklerini ifade etti. İşbirliğini geliştirmenin yolunun yatırımları artırmak olduğunu, Kosova’daki Türk yatırımlarını artırmak için Türk özel sektörünün çatı kuruluşu olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin elinden gelen desteği verdiğini, vermeye devam edeceğini belirten KAHRAMAN yatırımları artırmanın yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak gümrük kapılarının modernizasyonu ve sanayi bölgesi inşası konusunda tecrübeleri paylaşmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih KAHRAMAN DEİK’in en aktif iş konseylerinden biri olan Türk-Kosova İş Konseyi’nin eş başkanları Safet Bey ve Sadullah Sipahioğlu’na ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine sağladıkları destek için teşekkür ederek Türk-Kosova İş Konseyi’ni desteklemeye devam edeceklerini söyledi. KAHRAMAN kökleri bu topraklarda olan ecdadın çocukları olduklarını belirterek bu vesile ile birada bulunmalarını sağlayan Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gerxhaliu’ya bir kez daha teşekkür etti, Kosova Ticaret Odasının 50. Kuruluş Yıldönümünü kutlayarak sözlerini bitirdi.