Bergama İl Olmalı icra kurulu, destek ve güç toplama adına Bergama’nın il olması uğrunda çıktığı yolda hızını kesmeden devam ediyor. 12 Ekim Cuma günü Çandarlı, Yenişakran ve Zeytindağ Belediye başkanlarını ziyaret eden kurul, her birinden ayrı destek görüp komisyona katılmalarının ardından birlik ve beraberlik pozu verdi. Ziyarete ilk Çandarlı beldesiyle başlandı ve belediye başkanı Ahmet Dağdelen’e kurul ve amacı açıklandı. İcra kurul başkanı Melih Kahraman, Bergama il olmalı kanun teklifini meclise en kısa sürede getirebilme amacıyla az sayıda icra kurul üyesi oluşturduklarını, birliktelik görme amacıyla gidilen Ayvalık ve Dikili’den gördükleri destekle daha çok cesaretlendiklerini dile getirdi. Bu şekilde komisyonu artırarak devam ediyoruz, git gide güçleniyoruz diyerek, bölgenin iyi şartlara daha kolay ulaşabilmesi adına aynı desteği Çandarlı’dan da beklediklerini iletti. Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, tüm icra kuruluna gelmiş olmalarından ve bundan duyduğu mutluluktan ötürü teşekkürlerini ileterek söze başladı. Çandarlı’nın ilçe olabilmesi adına meclise başvuruda bulunduklarını söyleyen Dağdelen, “Bergama il olursa çok iyi olur, sonuçta bu bölgede kimse il olmasın diyemez, herkes bunu gönülden ister” diyerek destek verdi. Basında çıkan haberlerden üzüntü duyduklarını ileten Dağdelen’e cevap veren Mehmet Gönenç, “Çandarlı’yı Şakran ve Zeytindağ’ı katarak ilçe yapmak, Bergama’nın kolunu bacağını kırmaktır. Ancak tek başına Çandarlı’nın ilçe olmasına kimse bir şey demez. Bu sebeple, basında duyulan her habere itibar etmemek gerekir” şeklide açıklamalarda bulundu. Bergama CHP ilçe başkanı İdris Yavuzyılmaz da, bu zamana kadar sağlıklı diyalog içerisinde olamamaktan problemler çıktığını, daha öncesinde bir araya gelinseydi olayların bu boyuta gelmeyeceğini dile getirdi. Bunun üzerine Melih Kahraman, geçmişteki kırgınlıkları ve yanlış anlaşılmaları halletmek gerektiğini, bu şekilde her amaca daha kolay ve kısa vadede ulaşabileceklerini söyledi. Bu sebeple, Bergama’nın il olmasıyla her iki amaca da ulaşılmış olunacağının altını çizdi. Ahmet Dağdelen’in Bergama il olmasının kendilerini çok daha mutlu edeceğini söylemesiyle gönüller ortak noktada buluşmuş oldu ve diğer ziyaret yeri Yenişakran’a doğru yola çıkıldı. Yenişakran belediye binası içerisine asılan “Bergama İl Oluyor” başlıklı gazete haberi karşıladı icra kurulunu. Yenişakran belediye başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, büyükşehir yasasıyla kapanacak olan 1591 belde ile 16 bin 82 köy olmasının herkesi tedirgin ettiğini, bu yasanın varlığından ötürü Bergama’nın il olma çabasına çok ciddi sarılacaklarını söyledi. Böylelikle hepsinin kurtulacağının altını çizdi. Hassasiyetle ortaya çıkarılmış olan Bergama il haritasını inceleyen Yorulmaz, “haritada yer alan yerlerin yüzde seksen oranında bile istek ve desteğinin olması büyük başarıdır. Biz de elimizden geldiğince bu birlikteliği güçlendirmek için çabalarız. Son olarak Ankara’ya gider ve orada karar verilir il sınırlarına, insiyatif farklılıkları etken olamaz.” diyerek karşı çıkacak olan yerler olsa bile bunun tesirsizliğini dile getirdi. Bunun üzerine Melih Kahraman, “Şu anda hükümetin gündeminde yok diye biz bu işten vazgeçecek değiliz, büyük bir inançla yola çıktık. Akademik çalışmaların desteği de var arkamızda, bölge insanlarımızın istek ve arzusu da. Biz bu yerlerde doğmuş insanlar olarak bu bölgeye olan vefa borcumuzu bu şekilde ödemeye çalışıyoruz ve çalışacağız da.” diyerek hiçbir şeyin kendilerini yıldırmayacağını dile getirdi. Günün ilerleyen saatlerinde son olarak Zeytindağ’a ziyarette bulunan kurul, Zeytindağ Belediye başkanı Feridun Ergün’e de benzer tanıtım ve destek isteği konuşmasını yaptı. “Biz buyuz, bu kadar kalabalığız” diyerek Ankara’ya gitmenin ehemmiyetinden söz edilmesinin ardından haritayı inceleyen Ergün, üç yüz elli bin civarında olacak yeni nüfusla Türkiye’de otuz ilden daha büyük olunacağını, bunun bölgemiz ve tüm Kuzey Ege adına kayda değer ölçüde önemli olay olduğunu, hükümetin buna kayıtsız kalamayacağını belirtti. Ziyaretin ardından her yere asacaklarının sözünü verdikleri Bergama il haritası afişleriyle tüm icra kurulu ve belediye başkanları poz vererek beraberlik vurgulanmış oldu. Bergama’nın il olma desteğinin talep edileceği bir sonraki ziyaret durağı Gömeç olacak.
www.bergamailolmali.com
twitter.com/Bergamailolmali