26 Eylül’de Bergama Ticaret Odası meclis salonunda KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Oğuz KILINÇ’ın sunum ve anlatımıyla geçen destekler ve projelerle ilgili bilgilendirme toplantısına küçük ve orta büyüklükte işletme sahibi olan esnaf halktan ve üyelerden katılanların ilgisi yoğun oldu. Kılınç’ın, KOSGEB destekli her konuyu ayrıntılı olarak işlemesi, katılanların da hemen her konuda merak ettikleri hususlar hakkında sorular sorması, böylesi bir toplantının gerekliliğini ve verimliliğini gözler önüne serdi. İşletmecilerde girişimciliğe, projelere, yeni buluşlara açık olan ve bunu destekleme anlamında geri ödemeli – geri ödemesiz (hibe) olarak yardımlarda bulunan KOSGEB’in tüm desteklerini en ince detaylarıyla anlatan Kılınç, destek almayı düşünen işletme sahiplerinin kafasında oluşan birçok soru işaretlerini gidermiş oldu. Bergama Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantı, projeye ve yapılacak desteğe bağlı olarak 10 bin TL’den 100 bin TL’lere hatta daha da fazlasına çıkabilen geri ödemesiz desteklerin ülkemiz adına ne büyük gelişim ve önem teşkil ettiğini de açıkça gözler önüne serdi. Böylesine faydalı projelerden habersiz olan nice girişimci ruhlara daha ulaşmayı amaç edinen KOSGEB, hep birlikte kalkınmayı ve ekonomik çıtayı yükseltmeyi hedeflediklerini bu ve benzeri yaptığı eğitici toplantılarıyla açıkça gösterdi. Biten toplantı sonrası Oğuz Kılınç’a Bergama Ticaret Odası yönetim kurulu başkan yardımcısı Erkan Evrenkaya teşekkürlerini ileterek bir sonraki yapılacak olan KOSGEB toplantısının en kısa sürede gerçekleştirme sözünü de almış oldu.