Midilli ile Ege kıyılarımız arasında ticari işbirliğini canlandırmak ve turizmi geliştirmek için bu yıl ikinci kez düzenlenen Türk – Yunan Ticaret ve Kültür Festivaline Kuzey Ege Odalarından Aliağa ve Bergama Ticaret Odaları birlikte katıldı.

İki yaka yetkililerini bir araya getiren bir toplantı düzenlendi
Renkli geçen festivalde farklı aktiviteler gerçekleşirken, kurumları bir araya getiren, iki yaka arasında ticareti ve turizmi geliştirmenin yollarının arandığı bir toplantı düzenlendi. Lesvos(Midilli) Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantıya, Midilli Valiliği, Belediyesi, Yunan Türk Ticaret Odası, İstanbul eski başkonsolosu Ankara eski Büyük Elçisi ve Midilli’de yerleşik bürokrat ve ticaret erbabları, Türkiye KOÇ grubu ile Yunanistan Foli Foli grubu ortak kuruluşu olan firma katılırken, Türkiye’den de İzmir Ticaret Odası, Aliağa Ticaret Odası, Bergama Ticaret Odası ve Kuzey Ege Belediye ve Odaları katıldı.

Midilli Valisinden çarpıcı açıklamalar
Toplantıda Midilli Valisi Nasos Giakalis yaptığı dostluk konuşmaları ile dikkat çekerken, Türkiye’ye uygulanan vizenin kaldırılması gerektiğinden, iki dost halk arasında bağları kuvvetlendirmeye ve ticareti geliştirmeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’ye uygulanan vizenin kaldırılması gerekliliğinden, ticareti serbestleştirmeye kadar gereklilikleri dile getiren Giakalis küçük hesapları geride bırakmanın zamanının çoktan geldiğini belirtti.

Somut adımların atılma zamanı geldi
İzmir Ticaret Odası Ekrem Demirtaş Midilli ile bu noktaya gelene kadar çok yoğun çaba sarfettiklerini, artık iki yaka arasında bağların daha da kuvvetlenmesi için somut girişimlerin başlamasının zamanının geldiğini söyledi.