Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski ile Üsküp ve başka ilçelerin belediye başkanları ve belediye başkan vekillerinden oluşan heyet Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman’a ziyarette bulundu.
Ziyarette Makedonya Ege Bölge Ticaret Ateşesi Alev Süleyman, Ege Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Ramazan Tezcan, Makedonyalı işadamı Sami Mustafa, Orty Otel CEO’su Musa Turan, Makedonya Gazibaba Belediye Başkan Yardımcısı Todor Petkov, Beseh Belediye Başkanı Mihail Volvahovski, Kruşevo Belediye Başkanı Dauceski Vasko ve Berovo Belediye Başkanı Dragi Nadjinski de bulundular.
Marka kent Bergama ve Bergama’da markalaşma yönünde Bergama Ticaret Odasının yaptığı çalışmalar ve Bergama ticaret odasının markalaşma konusundaki vizyonu hakkında bilgi almak için Yönetim Kurulu Başkanı Melih KAHRAMAN’dan randevu talep eden heyete Bergama ile ilgili bilgiler aktarıldı.
BERTO Başkanı Melih Kahraman tarafından Makedonya Büyük elçisi ve beraberindeki heyete Bergama hakkında bilgi verilirken, bölgenin zenginliklerinden bahsedilerek görev bölgesi içerisinde yer alan Bergama Dikili ve Kınık’ta yer alan değerlerden bahsedildi.
Bergama’nın bir çok yönüyle marka olduğunu belirten Kahraman Bergama ve markalaşma denince aklımıza 4T geliyor.Bunlar Ticaret, Tarih, Turizm, Tarımdır dedi ve Her bir alanda ayrı ayrı çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.
Kahraman; Tarımda Kozak bölgesinde yetiştirilen fıstık için, ticarette önemli paya sahip olan Granit taşımız için coğrafi işaret belgesi alındığını, kuru domates peynir ve pamuk gibi bölgemizde ticaret hacmi yüksek ürünler için çalışmaların devam ettiğini belirtti.Turizm alanında yapılan çalışmaları bilimsel ilkelere de dayandırarak daha konsept çalışmalar için Üniversitelerle işbirliği ile AB projeleri hazırladıklarını ifade etti.İzmir’in tarihsel ve kültürel zenginliklerini görmek, 8 bin yıllık kültürel miras listesine girmeğe değer antik kentlerini keşfetmek üzere UNESCO’dan gelen 30 kişilik heyetin Bergama Ticaret Odası olarak ağırlanması ile başlayan UNESCO sürecinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Ayrıca Kahraman; Bergama’nın Akropolü, Bazilikası, Asklepionu gibi tarihe meydan okuyan değerleri, zeytinyağı, domatesi, pamuğu ile topraktaki zenginliği, graniti ve yer altı zenginlikleri ile ticaretteki önemini vurgulayarak marka kent olma yönünde pek çok değerinin olduğunu da ifade etti.Bergama’ya has ürünleri ve tarihi sahiplenip fuarlarda etkin tanıtımının yapılarak Bergama ismi ve markasının bilinirliğinin ve markalaşmasının sağlanması için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kahraman bölgedeki turizm potansiyeli hakkında da bilgi verdi. ITB Berlin fuarında standımızda bölgemizi markalaşma adına en iyi şekilde temsil ettik diyen Kahraman Berlin’de sunulan Bergama panaromik görselinin Bergamaya getirilmesi için de girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.
Ziyarete Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Birol, Genel Sekreter Gülay Koç, Yönetim Kurulu Danışmanı Saffet Dündar katıldı.

Yönetim kurlu başkanı Melih KAHRAMAN’ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirmesinden sonra Büyükelçi Goran Taskovski de kendilerini kabul ettiği için Başkan Kahraman’a teşekkürlerini ileterek markalaşma yönünde Bergama Ticaret odasının vizyonu hakkında daha çok bilgi almak ,ülke arasındaki ticareti geliştirmek ve Bergama Ticaret odasını Makedonya’da ağırlamak istediklerini, bundan çok memnun olacaklarını belirtti.
Tarihi ören yerlerinin gezilmesinin ardından Başkan Kahraman’ın Büyükelçiye plaket vermesi, beraberindeki heyete ise Bergama’yı tanıtan armağanların hediye etmesi ile ziyaret son buldu.