Kuzey Ege Konteynır limanı ile birlikte hareketlenmeye başlayan “Çandarlı” nın , son günlerde ilçe olmasına yönelik ortaya atılan iddialar devamlılığını sürdürüyor. Çandarlı’nın ilçe olması halinde Zeytindağ, Yeni Şakran ve Yenikent beldelerinin Çandarlı’ya bağlanmasının söz konusu oluşu Bergama ve Aliağa’yı hareketlendirdi.
Konu hakkında gerçekleşen toplantı Bergama Belediyesi Haluk Elbe Salonunda düzenlendi. 6 Belediye Başkanının konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman’da katılım gösterdi.
Bergama’nın uzun yıllardır süregelen il olma arzusunu olumsuz yönde etkileyecek olan Çandarlı ilçe projesi Bergama’nın il olması yolunda önünde engel olacağı düşünülüyor.
Uzun konuşmalara ve tartışmaların olduğu toplantıda konuşan BERTO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman öncelikle böyle bir toplantının düzenlenmesin den ve herkesin bir araya toplanmasından dolayı mutlu olduğunu açıkladı.
“Ben burada iki bin kişiyi temsilen bulunuyorum diyen Kahraman konunun bölge için ne kadar önemli olduğuna değindi. İl olma arzusunun seçimlerden önceki dönemde de şu anda da, tüm sivil toplum örgütleriyle ve siyasi partilerle ortak olarak her zaman var olduğunu belirten Kahraman, Her şeyden önce böyle önemli bir konuda hep birlikte ağırlımızı koymalıyız, burada toplanılması konuşulması çok güzel, fakat önemli olan kararlar alındıktan sonra değil karar aşamasında konuya iştirak edilmesidir” dedi.
Hep birlikte hareket ederek aynı şeyleri farklı şekilde tartışmayalım diyerek bunun bir örneğinin birkaç gün önce yaşandığını ifade etti ve Kozak ile yapılan araştırma toplantılarında bir olmak yerine aynı bildirgelerle iki ayrı toplantı yapılmıştır ”dedi.
Bölgemiz için çok büyük önem arz eden bu konuyu siyasetten arındırarak, bir birliktelik kurarak devam ettirmeliyiz, Kuzey Ege limanı bizim bölgemiz için çok büyük fırsattır diyen Kahraman bunun bir siyaset oyununa çevrildiğinde bölge olarak yarar sağlanamayacağını belirtti. Herkesin siyasi kimliğini bir yana koyup ortak bir şekilde hareket edilmesi gerekliliğinin altını çizdi.
Kahraman’ın konuşmasının ardından ortak akıl kararının haklılığı konuşularak, bundan sonra ki çalışmalarda ortak hareket edilmesi kararı alındı.
Toplantının sonucunda kurulan komisyon ile bundan sonraki çalışmaların devam edeceği açıklandı. AKP İlçe Başkanı Raşit Ürper BERTO Yönetim Başkanı Melih Kahramanı ortak hareket etme kararından dolayı kutlayarak komisyona başkanlık etmesini önermiştir.
Kurulan komisyonda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Zeytindağ Belediye Başkanı Esat Karacan, Yeni Şakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz, Ayaskent Belediye Başkanı Gürsel Altuğ, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Yenikent Belediye Başkanı Fikret Çam; AKP, CHP, MHP, DP ve İP nin Bergama ilçe başkanları seçilmiştir.
Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman tüm odaların temsilcisi olarak kabul edilmiştir fakat, Kahramanın önerisi üzerine de Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları da geniş bir kitleye seslendiği için komisyonda yer alınmasına karar verilmiştir. Ayrıca Muhtarlar adına ve dernekler adına bir temsilci; Basiad,Begiad ve Türk kadınlar birliği temsilcileri de komisyonda yer alacaktır.