Bergama Ticaret Odası tarafından düzenlenen 2011 Yılı Vergilendirme dönemine ait ödül töreni , 7 Mayıs 2012 Pazartesi günü Tonoz’da gerçekleşen törenle ödüller sahiplerini buldu.
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acarın katılımıyla gerçekleşen törene Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Vergi Dairesi Müdürü Bünyamin Altın, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili Mal Müdürü Ali Karapınar, Kınık Vergi Dairesi Müdürü Zahrettin Kahraman, Kınık Emniyet Müdürü Hakan Ülkü, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, Akp Bergama İlçe Başkanı Raşit Ürper,Şoförler Odası Başkanı Mehmet Kızıltaş, Terziler Odası Başkanı Yusuf Kurtuldu, Marangozlar Odası Başkanı Hasan Çoban, Berberler Odası Başkanı Vedat Yiğit, Esnaf Kefalet Odası Başkanı Süleyman Başsan,Bergama Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile çok sayıda katılım gerçekleşti.
Açılış konuşmasını Yapan Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman “ Öncelikle böyle güzel bir olayı gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim diyerek amacımız bölgemizin gelişimine katkı sağlayanlara teşekkürlerimizi iletmek dedi. Bakırçay bölgesi gelişime çok açık bir bölge, çok sayıda ticari faaliyeti bünyesinde bulundurmaktadır. Biz burada bölgemizin gelişimi için önem taşıyan firmalarımızı bir araya topladık. Amacımız ödül alabilmek için heyecan oluşturabilmek bir dahaki seneye listede isimlerinin yer alabilmesi için firmaların daha çok gayret gösterebilmesi ve tatlı bir rekabet oluşturarak gelişimi hızlandırmak buna bağlı olarak da ticari faaliyetlere motivasyon unsurunu ekleyerek daha güzel işler ortaya çıkarmaktır” dedi. Ayrıca Kahraman cumartesi günü yapılacak olan programın şehidimizin cenazesi dolayısıyla pazartesi gününe alındığını belirterek, Kahraman Şehitlik mertebesine ulaşan Yıldırım Akbulut’a Allahtan Rahmet ailesine yakınlarına ve tüm memleketimize başsağlığı diledi.
Berto Başkanı Melih Kahramanın ardından konuşan İzmir Vergi Dairesi Başkanı ülkemizde yaşanan krizlerden ve krizlerin nedenlerinden bahsederek vergi ödemenin önemine değindi.” Borçlanma yükselerek devlet finansmanında açık çıktığı vakit devlet bunu denk getirmek zorunda” diyen Vergi dairesi başkanı vergi ödenmediği taktirde devlet finansmanın zor duruma düştüğünü bununda halka olumsuz şekilde yansıdığını belirtti.”Vatandaş vergisini vermeye ne kadar gayret ederse vatanını o kadar seviyor, doğrudan kazanç üzerinden vergilerin arttırılmasına İzmir’in ihtiyacı var diyerek Ben burada şahsım,kurumum ve milletimiz adına ödül alanları kutluyorum dedi.
Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel ise “Bu ödül töreninde beraber olmaktan dolayı çok mutluluk duyduğunu böyle törenlerin iş adamlarının motive olmasına ve daha çok vergi vermesine neden olabileceğini söyledi ve düzenlenen bu güzide programdan dolayı Bergama Ticaret Odasına teşekkürlerini sunarak ödül alanları kutladı
Ödül töreninde Bergama, Dikili ve Kınık olmak üzere Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi, İhracat ve İstihdam olmak üzere toplam dört dalda ödül verildi.
Ödül alan firmalar:
BERGAMA
“Kurumlar Vergisi”
Batısan Asfalt, Bakırçay Murat Petrol, Bergama Pamuk İpliği Dokuma San.Özaltaylar, Dikili Liman İşletmeleri,Karhanlar Tarım Ürünleri
“Gelir Vergisi”
Gamze Kor, Süheyla Yelda Meteoğlu, Vecihi Başar, İhsan Özıssı, Mahmut Başar, Salim Şafak Özerinç
“İhracat”
DLC Madencilik, Şengül Kardeşler Granit, Bertaş Madencilik
“İstihdam”
Koza Altın İşletmeleri
DİKİLİ
“Kurumlar Vergisi”
Efeoğlu Taç Dayanıklı Tüketim Malları, Ermerdan Turizm, Sido İnşaat Mimarlık, Özernişler Turizm, Dikili Ata İnşaat, Perga Bazalt Madencilik
“Gelir Vergisi”
Zafer Kara, Serdar Ayvat, İbrahim Uzunkaya, Evren Özgüven, Müslüm Arı, Turgay Aktaş,
“İhracat”
Taşimpeks Granit, Veham Kardeşler Turizm, Anatolya Madencilik
“İstihdam”
Koza Altın İşletmeleri, Erdenler Hazır Beton
KINIK
“ Kurumlar Vergisi “
Sultan Gıda san.Yaşaroğlu Otomotiv,Öznefis Tarım Gıda,Bahçıvanoğlu Tarım Ürünleri,Kor-Han Un,Girşenler Petrol
“Gelir Vergisi” Dereceye girenler
Emine Sürel Pulcu, Hüseyin Cavit Toka, Nevzat Aksu, Seycan Önder, Fehmi Bilmez,
“İhracat”
Bahçıvanoğlu Tarım, Manyas Tarım Ürünleri, Öznefis Tarım
“İstihdam” alanında
Sultan Gıda Sanayi, Diperlit Filtre, Nevzat Aksu
Ayrıca BERTO eski Başkanlarından en uzun dönem başkanlık yapan Ali İhsan Süter ve Odamızın en eski üyesi Abdülkadir Özdil ve en genç girişimci ve yatırımcı üyesi olan Bekir Sıtkı Harman ödül aldılar
Son olarak kapanış Konuşmasını yapan BERTO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman törenin sonunda yaptığı açıklama ile geceye damgasını vurdu.
Bir önceki başkan Ali İhsan Süter’den aldığı başkanlık görevini en iyi şekilde yaptığına inandığını belirten Kahraman, “Hepimizin projeleri var, daha da olacak.” sloganı ile çıktığımız yolda söz verdiğimiz 23 projenin 23’nüde hayata geçirmekten büyük onur duymaktayım “ diyerek kasım ayında gerçekleşecek seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.
Siz değerli üyelerimizin bize verdiği görev bilinciyle Bergama, Dikili ve Kınık’ın sanayi ve ticaretini geliştirmek için var gücümüzle çalıştık. Görev sürem içerisinde ekip arkadaşlarımla birlikte birçok ilklere imza attık.” dedi.

Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Koltuk sevdası değil, hizmet sevdası ile çıktığımız bu yolda bizden sonra gelecek arkadaşlar, Bergama, Dikili ve Kınık’ın daha da gelişmesi için var gücü ile çalışacaklarını düşünüyorum.

Başkan Kahraman Bugüne kadar bu yolda destek veren herkese teşekkürlerini sunarak 2009 Yılından beri en önemli hedefinin Bölgeye yatırım ve hizmet olduğunu açıkladı ve vergilerini ödeyerek bu gelişime katkı sağlayan herkese çok teşekkürlerini iletti.