“Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında, Bergama Ticaret Odası ve Bergama Müftülüğü işbirliği ile 20 Nisan 2012 Cuma akşamı, Bergama Ticaret Odası Sosyal Tesis Yanı-Tonozda bir program gerçekleşti. Programa Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman, Bergama Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Bergama Terziler Odası Başkanı Yusuf Kurtuldu ve BERTO Yönetim Kurulu üyelerinden İsmail Birol ve Hilmi Köprülü katıldı.
Bu sene ana teması “kardeşlik” olan programda ilk olarak Ulu Cami İmam Hatibinden Kuran-ı Kerim Tilaveti ve ardından Bergama Müftülüğü ilahi korosu tarafından seslendirilen ilahiler dinlendi.
Açılış Konuşmasını yapan BERTO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman “Uğruna dünyaların yaratıldığı Peygamber Efendimiz (s.a.v) için burada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyerek” gelen tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. Böyle bir organizasyona vesile olduğumuz için çok mutluyuz diyen Kahraman, “Çok kısa süre içerisinde programı yapmaya karar verdik bu kısa süre içerisinde programı gerçekleştirmemize yardımcı olan, müftülüğümüze bize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kahraman, program dahilinde yer alan, değerli din görevlilerine “Burada alemlerin Efendisi Peygamber Efendimizi(s.a.v) andığımız bir programa ev sahipliği etmenin gururunu yaşadığımız bu gecede “Tüm mesailerini bizlerin cennete girebilmesi için sarfeden din görevlilerine teşekkür ediyorum” diyerek latifede bulundu ve herkesi bu senenin teması olan “kardeşliğe” davet etti.
Ardından konuşma yapan Bergama Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ise bu sene Kutlu Doğumun 1441.yılı olduğunu belirterek böyle bir organizasyonda yer aldıkları için Bergama Ticaret Odasına teşekkürlerini iletti. Burada birlikte bir şeyler paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum diyen Müftü Tahiroğlu “İnşallah hepimiz Peygamberimiz (s.a.v) şefaatine nail oluruz” diyerek gelenlere teşekkürlerini sundu.
Katılımcılara armağan edilen güllerin ve dağıtılan çeşitli hediyelerin ardından program sona erdi.