Almanya’nın başkenti Berlin de düzenlenen Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm fuarında Bergama Ticaret Odası da yerini aldı.
7-12 Mart tarihleri arasında devam edecek fuara Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Evrenkaya, İsmail Birol, Levent Akçay, Yusuf Ziya Kurşun, Feridun Duymaz, Genel Sekreter Gülay Koç, odamız meclis üyesi Talat Kor, Caner Gürel, üyelerimizden Ertuğ Canoğlu, Ali Küçükkırca da fuara katılıyor. Ayrıca Bergama Belediyesi Meclis üyelerinden Kadriye Yakar, Şenol Gündüz, Burak Aygün ve Necla Birinci , Mithat Barut da fuara katıldı.
Bu yıl 46.sı düzenlenen fuar da Bergama Ticaret Odası Kültür bakanlığı tarafından tahsis edilen 12 metrelik standa yerini aldı.
Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay tarafından ziyaret edilen stantda Bakan Günay Unesco sürecinde Bergama’nın arkasında olduğunu belirtti.
Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman Bakan Günay ‘a “Şu an olması gereken yerinde olmayan Zeus Sunağıyla ilgili olarak sürecin nasıl devam ettiğini sordu.
Günay ”Zeus Sunağıyla ilgili olarak ellerinde belgeler olduğunu çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bu çalışmanın uzun soluklu bir çalışma olduğunu ve sürecin olumlu şekilde devam ettiğini aktardı.
Bunun üzerine Başkan Kahraman “Kaybolan değerlerimizin bir an önce memleketimize getirilmesi için elimizden geleni yapmaya, Bunun için de sizden gelecek emirleri uygulamaya hazırız” dedi.
Bergama Ticaret Odası yer aldığı standa, Bergama ve Dikilideki turizm işletmelerimizin Görsellerini, odamız görevlileri tarafından profesyonel ilgililere ulaştırıyor.
Yoğun bir katılımın yaşandığı fuarda Bergama standı büyük ilgi görürken Başkan Kahraman Bergama’nın en iyi şekilde tanıtılması için elimizden geleni yapacağız diyerek fuarın memleketimiz için hayırlı olmasını diledi.
Bergama, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm Fuarı’nda görücüye çıktı. Türk ve dünya turizmi açısından büyük önem taşıyan ve geçtiğimiz yıl 180 ülkeden katılımcıların yer aldığı fuar, bu yıl 7-11 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Bu yıl kapılarını ziyaretçilerine 46. kez açan dünyanın en büyük turizm fuar ve borsası ITB’de yerini alan Bergama Belediyesi, kentin sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerlerin daha geniş kitlelere tanıtılmasını ve kentin turizm pazarındaki payının arttırılmasını hedefliyor.

Bergama Belediyesi, binlerce katılımcının yer aldığı fuarda, UNESCO yolculuğunu geniş kitlelere anlatma fırsatı yakalayacak, broşür ve CD gibi çeşitli materyallerle fuara katılan binlerce ziyaretçiye ulaşacak.

Türkiye’nin yaklaşık 3 bin m² standla temsil edildiği fuarda, Bergama Ticaret Odasina tahsis edilen alanda şehrimizin tanitimi odamiz ve belediyemizce son derece önem ve özenle yapilarak fuardan onemli kazanimlar elde edilecektir.