Latin Amerikalı yedi Büyükelçi ; 02-03 Mart 2012 Cuma günü; Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen programla; Bergama’yı ziyaret etti.
Bergama Belediyesi tarafından akşam saatlerinde Ilıca da verilen yemeğe, Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet gönenç in ev sahipliği ile gerçekleşen yemeğin sonunda , büyükelçilerle görüşen Kahraman ; Bölge ekonomisi ve Kuzey Ege Çandarlı Limanı hakkında bilgiler aktardı. Bölgemizin ekonomisine katkı da bulunmak için Ticaret odası olarak elimizden geleni yapıyoruz diyen Kahraman, Bakırçay bölgesinin geleceğin parlayan bir yıldızı olduğunu ve önünün çok açık olduğunu, bunu da en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirtti.