İzmir Ticaret Odası tarafında yürütülen İzmir Oda ve Borsalar Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı 23 Ocak 2012 günü Selçuk Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Şirince Artemis Restaurantta yapıldı. Toplantıya Bergama Ticaret Odası başkanı Melih Kahraman babasının rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Başkan Yardımcıları Erkan Evrenkaya, Yusuf Ziya Kurşun, Yönetim kurulu üyeleri Levent Akçay, Hilmi Köprülü, Genel Sekreter Gülay Koç ve Yönetim kurulu danışmanı Saffet Dündar toplantıya katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan toplantıda ilk olarak Başkan Melih Kahramanın babası için acil şifalar dilenirken, abisini kaybeden Ali İhsan Süter içinde başsağlığı dilekleri iletildi.
Açılış konuşmasını yapan Ege Bölgesi sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar konuşmasında ”Avrupa’da kriz yaşanmasına rağmen Türkiye’de işsizlik oranlarının düştüğü ve Türkiye’de üretimin, ihracat ve ithalatın arttığını ve çarkların döndüğünü” belirti.EXPO içinde sadece izmirin değil türkiyenin projesi olduğunu ve kazanıldığı taktirde Türkiyenin kazanacağını belirtti.
Çeşitli konuların konuşulduğu gündem maddelerinden biri de hızlı tren konusu oldu. Bergama-Efes arası gerçekleşmesi planlanan hızlı trenin, Bergama-Biçerova ihalesinin yapıldığı açıklandı.
Toplantı iyi dileklerin iletilmesi ile sona erdi.