4 Ocak 2011 Çarşamba günü saat 18.00 da Gediz Üniversitesi ve Bergama Ticaret Odası işbirliği ile ilk eğitim gerçekleştirilecektir. Gediz Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Necmettin ŞAHİN tarafından, odamızın meclis salonunda yapılacak eğitim 2012 sistemine uygun olarak verilecektir.
Eğitimin verilmesinde ki amaç; Eğitim sonunda katılımcılar, tek düzen hesap planı doğrultusunda oluşan değerleri, firma bünyesi üzerindeki yapısal değerleri, borç veren kurumlar açısından risk analizinde dikkat edilecek unsurları öğreneceklerdir.
Ayrıca eğitim, şirketlerde finans dışı departmanlarda çalışan üst/orta kademe yöneticilere, şirketin mali tablolarına bakarak nasıl okunabileceği ile şirket yönetimi, karlılığı / verimliliğini arttırabilecek finansal uygulamalar konusunda bilgiler vermeyi ve finans departmanı ile iletişimin güçlendirilmesine yönelik altyapıyı kazandırmayı hedeflemektedir
Günümüzde mali işler dışındaki orta ve üst düzey yöneticiler ile hisse sahiplerinin temel düzeyde finans ve muhasebe bilgisine sahip olması, iş dünyasının vazgeçilmez olan ortak dilini konuşmak anlamına gelmektedir.
Bu eğitimle finansal tabloların okunması, analiz edilmesi ve yorumlanmasının yanı sıra; katılımcılar işletme sermayesi ve temel finansman kaynakları hakkında da genel bilgi sahibi olacaklardır.