21-22 Aralık tarihleri arasında Bergama Ticaret Odası ve İzmir İnşaat Mühendisleri odası işbirliği ile İNŞAAT USTALARI İÇİN EĞİTİM VERİLMEYE BAŞLANDI. Konusunun uzmanı kitabı kaynak eser kabul edilen İnşaat Mühendisi Ali Acar tarafından verilecek ve 2 gün sürecek eğitim odamız meclis salonunda yapılıyor. Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman’ın açılış konuşmasıyla başlayan eğitimde başkan Kahraman ” 01.01.2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan 16.12.2010 tarih 27787 sayılı resmi gazetede yayınlanan YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN KAYITLARI İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ VE YETKİ BELGELİ USTALAR HAKKINDA çıkan yönetmeliğin üzerinde durarak, bu eğitimlerin her usta tarafından artık mutlak bir gereklilik olduğunu belirterek bu konuda Bergama’nın da bir ihtiyaç içerisinde olduğunu ve bu eğitimi Bergama ya getirmenin mutluluğu içinde olduğunu belirtti.
Ayrıca Melih Kahraman ” İnşaat sektörünün ve bu sektörün temsilcilerinin Bakırçay yöresi için çok değerli olduğunu ve inşaat sektöründeki gelişime de dikkat çekerek, inşaat sektörünün ekonomi alanında büyük bir paya sahip olduğunu “belirtti.
Son olarak eğitimlerin mutlaka gerekli olduğunu ve sertifikanın alınmadığı takdirde maddi ceza ve bunun yanı sıra işten uzaklaştırmaya kadar gidebildiğini ve bu süreç başladığından itibaren belgesiz işçilerin imalatlarının yarıda kalacağını “ ekledi.
Oda olarak gerek üyelerimizi gerek sektörün emekçilerinin gerekse hizmet alacak vatandaşlarımızın mağdur olmasına müsaade edemeyiz diyen Kahraman, alınacak eğitimin tüm paydaşlara hayırlı olmasını temenni ederek ilk derse katıldı.