Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih kahraman, Yönetim kurulu Üyeleri İsmail Birol, Yusuf Ziya Kurşun ve Levent Akçay turizm bürosunun sezon kapanışı ile ilgili bugün basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Turizm bürosunun faaliyetine 2011 yılı itibariyle son vermesini değerlendiren Melih Kahraman;

‘’ 30 Temmuz 2010 tarihinde Bergama Ticaret Odası tarafından hizmete açılan Turizm bürosu 2011 yılında planlandığı üzere 2012 yılı çalışma programını yapmak üzere faaliyetine ara verdi.

Tarih ve kültür kenti olan Bergama’ ya gelen turistlerin doğru ve etkin tanıtımı alabilmeleri ve odamız üyesi olan turizmcilerin çalışmalarına destek olabilmek maksadıyla sosyal sorumluluk bilincinde açmış olduğumuz Bergama Ticaret Odası turizm ofisi açıldığı 2010 yılında olduğu gibi 2011 yılında da yoğun bir ilgiyle karşılaşmış 42 ülkeden 7.100 civarında Bergama’ ya gelen turiste hizmet vermiştir.
Bergama Ticaret Odası tarafından Türkçe, İngilizce Ve Yunanca hazırlatılan Bergama broşürü ve kitapçıkları, üyelerimize ait broşür ve dokümanların turizm bürosuna gelen ziyaretçilere İngilizce bilen büro personelimiz tarafından dağıtılmasıyla uygun bir Bergama tanıtımı sağlanmıştır’’ dedi.

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman, Turizm büromuz personelince gelen ziyaretçilerin günlük beklenti ve analizleri çıkartılmış ve kaydettiğimiz verilerle Bergama turizmi hakkında Bergama Ticaret Odası olarak, planlamalarımızı yapmaktayız. En kısa zamanda 4 ve 5 yıldızlı otellerin Bergama’ya kazandırılması ve kaliteli konaklamanın sağlanması Bergama Turizmi için öncelik arz etmekte ve yine ITB Berlin fuarında ziyaret ettiğimiz Bergama’ya tur düzenleyen acentaların ortak isteği doğrultusunda Termal Turizm konusundaki yatırımların Bergama için gerekli olduğu kanaiti oluşmuştur.

Turizm büro personelimizin rehberliği ile Kale Mahallesi tabir edilen Akropol’ün alt kısmındaki Antik mahallemizin ziyaretçiler tarafından çok büyük ilgiyle karşılandığı ve ivedilikle bölgede yenilime çalışmasının yapılma gerekliliği dikkat çekmekte ve bölgeye son yıllarda gelişen Butik otelcilik yatırımlarının yapılması ön plana çıkmaktadır’’ dedi.

Turizm bürosunun 2011 yılındaki faaliyetlerine ara vermeyi Bergama turizmi için 2012 yılında yapacaklarımızı planlamaya başlamak olarak değerlendiriyoruz ve çok önemsediğimiz Bergama turizmiyle alakalı 2012 yılında da çalışmalarımız artarak devam edecektir diye ifade eden Melih Kahraman, Bergama Belediyesine de bu önemli hizmeti gerçekleştirmemizdeki yer tahsisi konusundaki desteklerinden dolayı teşekkür edip , 2012 yılında Bergama turizmi ile alakalı yeni projelerde buluşma dilekleri ile sözlerini sonlandırdı.