Türkiye’de bilim ve teknoloji alanında birçok ilki gerçekleştiren, uluslar arası düzeyde bilim ve teknoloji üretiminde saygın bir yere sahip olan TÜBİTAK 28 Eylül 2011 Çarşamba günü BERGAMA Ticaret Odasında AR-GE BİLGİ GÜNÜ konulu toplantısını yaptı.Toplantıda Stratejik Planlama ve İş geliştirme Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet DEMİREL tarafından TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi tanıtımı, İş Geliştirme Birimi Yöneticisi Dr. Sibel SAİN ÖZDEMİR tarafından TÜBİTAK Ar-ge destekleri sunumu, Başuzman Araştırmacı Hakan KARATAŞ tarafından TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Enerji Enstitü sunuşu yapıldı.

Dr. Mehmet DEMİREL ilk defa bu kadar kalabalık bir gruba sunum yaptıklarını ifade eden .Dr. Mehmet Demirel 1963 yılında araştırma geliştirme bilim ve teknoloji politikalarını üretme ve bunlara yön verme ve son zamanlarda fon sağlayarak da bilime katkıda bulunan TÜBİTAK’ın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığa bağlı olarak hizmet verdiğini Bilim ve teknolojiyi kullanarak Türkiye’nin küresel rekabet gücünün geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedef edinen bir kurum olduğunu vurguladı.

Bergama Ticaret Odası Meclis Salonunda yoğun katılım ile yapılan toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Melih KAHRAMAN daha önce Begiad ve Basiad ile TÜBİTAK Gebze yerleşkesini ziyaret ettiklerini orada edindikleri bilgilerin ve yer altında sıcak suyu, perliti yerüstünde graniti, fıstığı, pamuğu, binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi dokusuyla olağanüstü zenginliklere sahip olan Bergama’mızın bu zenginliklerinden nasıl daha verimli faydalanılabileceğinin Bergama ile paylaşılması gerektiğini düşündükleri için TÜBİTAK’ı davet ettiklerini belirtti.Toplantı sonunda Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih KAHRAMAN ürettiği teknoloji ve verdiği kaliteli hizmetle, Türkiye’nin teknolojik düzeyine sahip ürün üretiminin artmasına önemli katkıları olan TÜBİTAK MAM Akademisyenlerine teşekkürlerini Bergama parşömeninden yapılmış üzerinde akropol resmi işlenmiş resimlik hediyelerle sundu.