Bergama Ticaret Odası başkanlığında, Bergama’daki mesleki kuruluşlar ve kamu yararına çalışan dernekler ile “Bergama’nın Hedefleri” konulu toplantısının ikincisi düzenlendi.

Yaklaşan seçim döneminde ziyaret eden millet vekil adaylarına hep bir ağızdan ortak dertlerimizi iletmek konusunda önem arz eden Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman, vekil adaylarından sorunlarımıza öneriler getirmeleri için geniş çaplı toplantılar tertip ettiklerini belirtti. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de esnaf odaları ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, altında sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının imzalarının bulunduğu Bergama’nın turizmde yaşadığı sorunlarının belirtildiği bir dosya ilettiklerini bildirdi. Bu kadar mesleki kuruluşlarının birlikte hareket etmesine millet vekil adaylarının daha ciddi yaklaşımı olduğunu belirten Kahraman kesinlikle siyasi bir duruş sergilemediklerini ve herkese eşit yakınlıkta olduğunu söyledi. Memlekete maksimum fayda sağlamak amacıyla birlikteliklerinin sadece seçim dönemi boyunca olmadığını belirten Kahraman sorunlar çözüme kavuşana kadar sorunların takipçisi olacaklarını vurguladı.

Turizm ve Kültür Bakanı’nın iştirak ettiği toplantıya katılan Demirciler Odası Başkanı Tuncay Akyol Bakanı’nın toplantıda Bergama’nın dünya ve kültür miras listesine girmesi yönündeki çalışmalara ivedilikle ele alacağı müjdesini verdiğini söyledi.

Başkan Melih Kahraman, EXPO olgusunu Bergama için kesinlikle dile getirilmesi gereken bir olgu olduğunu, EXPO ile ilgili deklarasyon hazırlayıp İzmir’in elini güçlendirerek Bergama’nın pay alması gerektiğini vurguladı. Yapılacak bölgesel deklarasyon ile İzmir’in diğer bölgelerine örnek olabileceğimizi ifade etti.

Yapılan toplantıda sivil toplum kuruluşlarının kendi yönetim kurulu üyeleriyle birlikte belirleyecekleri maddeleri Bergama Ticaret Odası’na sunarak yapılacak üçüncü toplantıda sorunların önceliklerine göre sıralanması ve hazırlanacak olan dosyayı bizi yönetmeye talip millet vekil adaylarına iletilmek yönünde karar alındı.