Sekreteryasını İzmir Ticaret Odası tarafından yürütülen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı İzmir’deki oda ve borsaların ortak yönetim kurulları toplantısı Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde yapıldı.

Lamia gemisinde düzenlenen toplantıda, geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleşen “Çandarlı Limanı ihalesinde gelinen süreç için teşekkürlerimizin iletilmesi” gündem maddesi yer aldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Melih KAHRAMAN’ ın sunum yaptığı toplantıda Kuzey Ege Limanı hakkında 29 Mart 2007 tarihinde Torbalı Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde yapılan ortak yönetim kurulları toplantısında Kuzey Ege Liman Projesi Planının tekrar değerlendirilmeye alınması sonucuna varıldığını, 2015 yılında ana liman olarak devreye sokulması taleplerinin değerlendirildiğini ifade etti. Ayrıca, 19 Temmuz 2008 Ödemiş Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen ortak yönetim kurulları toplantısında, liman ile birlikte tersanenin de kuzey egede konuşlanması yapılacak olan limanın ana liman olmasını engelleyeceği için tersane yapımından vazgeçildiğini anımsattı. Başkan KAHRAMAN, 23 Ekim 2008 tarihinde Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ortak yönetim kurulları toplantısında Kuzey Ege Limanı’nın sürecinin değerlendirildiğini belirti. En son olarak 12 Kasım 2010 tarihinde Bergama Ticaret Odası olarak ev sahipliği yaptığımız ortak yönetim kurulları toplantısında liman ile ilgili projenin hızlandırılması ve bu kapsamda planlanan lojistik ağının bölgede yapılanması ile ilgili maddelerin gündeme getirdiğimizi hatırlattı.

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Melih KAHRAMAN, Kuzey Ege Limanı sürecinde desteğini esirgemeyen ve bu amaç doğrultusunda emeği geçen tüm oda yetkililerine teşekkürlerini iletti.