Bergama Ticaret Odası, 9-13 Mart tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen uluslar arası Turizm Fuarında Bergama’yı temsil etti.

Fuara, BERTO Başkanı Melih KAHRAMAN başta olmak üzere Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan 10 kişilik bir heyet katıldı.

Fuarda; İzmir il standında BERTO’ ya tahsis edilen deskte, BERTO’ nun hazırlatmış olduğu Bergama tanıtım broşürleri ve CD’leri fuara katılan ve ziyaret eden binlerce katılımcıya ulaştırıldı. Aynı zamanda ana destinasyon olarak Kuzey Ege’ yi dolayısıyla Bergama’yı tercih eden ve Bergama’ya çok fazla sayıda turist getiren Studiosus Reisen Münich yetkililerini fuarda bulunan standlarında ziyaret ederek Bergama turizmine katkılarından dolayı kendilerine Gümüş Zeus Sunağı plaketi hediye edildi. Yine Bergama’ya yoğun şekilde tur düzenleyen 10 kadar firma yetkilileriyle kendi standlarında görüşüldü, yapmış oldukları işbirliklerinden dolayı memnuniyetimiz ifade edildi.

Ziyaretin ikinci gününde İzmir Vali Yardımcısı Haluk TUNÇSU, İzmir İl Kültür Ve Turizm Müdürü Abdülaziz EDİZ ve BERTO heyeti ile birlikte Pergamon Müzesi ziyaret edildi. Gezi neticesinde Berlin’deki Pergamon Müzesi göz önüne alınarak önümüzdeki yıl ITB 2012 fuarında Türkiye ve İzmir standlarında sergilenecek ürünlerin Bergama ağırlıklı olması ve bu durumu ilgili Bakanlık ve yetkililer ile paylaşılması yönünde ortak karar alındı. Destination İzmir Grubu ile ortak çalışma düzenleyerek özel bir Bergama standıyla ITB 2012 fuarında yer alması yönünde fikir alış verişi yapıldı. Geçtiğimiz yıl 7 milyon turistin ziyaret ettiğini göz önünde bulundurursak Berlin’i ziyaret eden turistlerin, Berlin’i tercih etmelerinin en önemli sebebi Pergamon Müzesi ve Zeus Sunağı olmasıdır. Bu sebeple bölgemizin ve ülkemizin bilinirliğinden faydalanmak gerektiğinin ortak kanaatine varıldı.

Türkiye’nin 3000m² standla temsil edildiği dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarında turizmin Kuzeyege destinasyonunda önemli bir yeri olan Bergama’nın BERTO tarafından temsil edilmiş olması fuara katılan profesyonel katılımcılar ve tur operatörleri tarafından ilgiye karşılandı.

BERTO Başkanı Melih KAHRAMAN turizmle ilgili yaptıkları fuarların devam edeceğini mayıs ayında Yunanistan’ın Midilli Adası’nda düzenlenecek Yunan-Türk Ticaret Ve Kültür Festivali’nde de yer alacaklarını bu tür organizasyonların Bergama ticaretine olumlu etkilerinin olduğunu ifade etti.