Bergama Ticaret Odası’nca yaklaşık her üç ayda bir düzenlenecek , kişisel ve sosyal gelişim seminerlerinin bir yenisi Prof. Dr. Doğan CÜCELOĞLU tarafından gerçekleşti. Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu’nun konferans salonunda gerçekleşen eğitim seminerine Bergama protokolü, BERTO üyeleri ve Bergama halkı katıldı.

Konferans öncesi açılış konuşması yapan Başkan Melih KAHRAMAN, seminere katılan misafirlere hitaben, açılış konuşmasını yaparak, sahneyi Doğan CÜCELOĞLU’ na bıraktı.

Kürsüye gelen CÜCEOĞLU yaklaşık iki saate yakın seminer verdi. CÜCELOĞLU “Bir Savaşçı Olarak Kendi Yaşamında Var Olmak” konulu seminere kendini tanıtarak başladı. Seminerde zeminin algılanması, zeminin kendine göre gereksinimleri, toplumun rolleri, beklentileri, insan arasındaki ilişki, ait ve birey olmak ilkesi, bu ilke arasındaki dengenin farkında olmanın önemini, insanın kendi yaşamında var olmak ilkesinin önemini belirtti.

“Savaşçı” adlı kitabındaki ve kendi hayatındaki kesitlerle örnekleyen CÜCELOĞLU, “Savaşçı yolcudur. Kendi yaşamında var olmayı hedeflemiştir. Savaşçının yedi ilkesi vardır. Savaşçı, seçimini yaparken gönül yolunu seçmiştir. Savaşçı sabırlıdır, bekler ve ne için beklediğini bilir. Savaşçı ölümünün bilincindedir. Savaşçı hiçbir şeyin müptelası değildir. Savaşçı her şeye saygıyla yaklaşır, sınırlarının ve sorumluluklarının bilincindedir. Öğrenmenin avcısıdır. Savaşçı yaşamına katkıda bulunan her şeye ve herkese şükran duygusu besler.” şeklinde eğitim seminerini sonlandırırken kendisinin burada olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek BERTO Yönetimine ve gelen misafirlere teşekkür etti.

Konferans sonrası BERTO Yönetim Kurlu Başkanı Melih Kahraman günün anısına üzerinde Zeus Sunağı’nın bulunduğu bir plaket verdi. Gelen misafirlere katılımlarından dolayı şahsı ve yönetim kurulu adına teşekkür etti.