Bergama Ticaret Odası, Başaran Ulusoy ile seyahat acentalarının Bergama’ya düzenlediği turların geleceği ve kapsamının genişletilmesi hakkında görüş alışverişi yapıldı ve bu konuda kendisinden hem bilgi hem destek talep edildi. Başaran Ulusoy özellikle teleferiğin Bergama’ya yapılmasının Bergama turizmine çok önemli bir darbe, doğal yapısına kötü bir müdahale olarak nitelendirdi. Tüm sivil toplum ve kamu kuruluşlarının ses getiren bir kamuoyu sinerjisi yaratarak teleferiğin turizmi olumsuz yönde etkileyeceği, projenin iptali konusunda herkesin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bergama’nın Türkiye turizmi için önemini ve ülkemizde bunu doğru kullanamadığımızın altını çizdi. Bergama’ya bundan sonra tur seferlerinin düzenlenmesi adına teleferiğin bir tehdit olduğunu, Bergama seferlerini olumsuz etkileyeceğini söyledi. Bergama’nın dünya coğrafyasında tanınırlığı, bunda maksimum yararlanmayı sağlamak, tanıtım ve organizasyon için kendisinin her daim hazır olduğunu ifade etti.
Önümüzdeki günlerde Bergama’ya yapacağı ziyaret programı Bergama Ticaret Odası tarafından hazırlanacaktır ve lanse edilecektir. Bergama Ticaret Odası olarak sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Başaran Ulusoy ile bir araya geleceği bir toplantıya hazırlıyoruz. Aynı zamanda Berto’nun linki TURSAB’ın web sayfasında yer alacaktır.