Bergama Ticaret Odası, İnşaat Sektörü’nde faaliyet gösteren üyelerinden gelen sorun ve çözüm önerilerini ilgili kurumlara taşımaya devam ediyor.
Bu kapsamda Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Meclis Başkanı Onur Kayalıoğulları, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Çağdaş, Genel Sekreter Gülay Koç, BERTO İnşaat Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Semih Dülger, Komite Üyeleri Barış Taşdemir ve Kerem Gücüyeter; Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Ferah ve İmar Müdürü İpek Gönüllü Bilikci ile bir araya geldi.
Toplantıda konuşan BERTO Başkanı Lütfi Kolat; “Bergama’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirmiş ve notlarımızı almıştık. Hemen akabinde Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik’in de katılımıyla bu sorun ve çözüm önerilerini belediyemize de iletmiş ve İmar Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmalar sonrası tekrar bir araya gelme kararı almıştık. Bugün ise hem bu 2 toplantının çıktılarını konuşmak hem de ilgili konularda en hızlı aksiyonu almak için bir araya geldik. “İnşaat” sektörü, sırtında neredeyse 100’e yakın farklı sektörü de taşıyan lokomotif bir sektör aynı zamanda. Bu yüzden bu konuda yaşanan sorunları ivedi bir şekilde çözüme ulaştırmak için tüm gerekli adımları atıyoruz” diyerek herkese teşekkür etti.
Görüşmede inşaat sektörü için; Bergama Ticaret Odası ve Bergama Belediyesi organizasyonunda; Su, Elektrik, Doğal Gaz ve Telekom dağıtım şirketleri ile bir araya gelinerek sektördeki sorunların direkt olarak çözüme ulaştırılması kararı alındı.

