Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, odamızı ziyaret etti. Yorgancılar’ı Bergama Ticaret Odası Yönetimi tam kadro karşıladı.

Gerçekleşen ziyarette söz alan BERTO Başkanı Lütfi Kolat; “Bölgemizde hızlıca yükselen yatırımlar ile birlikte vasıflı iş gücüne günden güne daha fazla ihtiyaç duyar hale geldik ve biliyoruz ki bu talep giderek artacak. Bergama’da faaliyete geçen Batı Anadolu Serbest Bölgesi, kurulma aşamasındaki Dikili Tarıma Dayalı İhtisas OSB ve bünyesindeki büyük işletmeler ile birçok kişiye istihdam sağlayan Bergama Organize Sanayi Bölgesi, bölgemizin çehresini hızla değiştiriyor. Biz tüm bu yatırımların anahtarının “Mesleki Eğitim” olduğunu düşünüyor ve elimizden geldiğince bu konuya dikkat çekmeye çalışıyoruz. TOBB destekleriyle bölgemizde yükselecek donanımlı bir Meslek Lisesi’nden mezun olacak öğrencilerimizin yine bölgemizdeki işletmelerde hızlıca işe başlayacağı günleri iple çekiyoruz” diyerek Yorgancılar’a Bergama Ticaret Odası’nın güncel faaliyetleri hakkında da detaylı bilgi verdi. Ziyarette üyelerin sorunları, çözüm önerileri ve bölge ekonomisi hakkında görüşmeler yapıldı.

“Mesleki Eğitim konusu bizim hep gündemimizde. Ağaç yaşken eğilir ve ağacın yaş olduğu yer ise tam olarak mesleki liselerdir. Hızlıca gelişen ülkelere baktığımızda her birinin de Mesleki Eğitim’e verdiği önemi görüyoruz. Bu yüzden bizler de iş dünyası temsilcileri olarak her platformda Mesleki Eğitim’e vurgu yapmaya ve bu doğrultuda adımlar atmaya çalışıyoruz. Bölgenin gelişimini de yakından takip ediyoruz” diyen Yorgancılar, ev sahiplikleri için tüm BERTO Yönetimi’ne teşekkür ederek yakın bir tarihte tekrar bir araya gelme sözü verdi.

Ziyaret sonunda Yorgancılar, BERTO Yönetimi’ne hediye takdim ederken BERTO Başkanı Lütfi Kolat ve BERTO Meclis Başkanı Onur Kayalıoğulları da Yorgancılar’a günün anısına, üzerine Bergama Akropol işlenen bir hediye takdim ederek değerli ziyaretleri için teşekkür etti.