Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat ve Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik; İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Kolat ve Çelik’i, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer ve İTB Yönetim Kurulu Üyeleri ağırladı.

Gerçekleşen ziyaretlerde hem Bergama, hem de bölgede yükselen yatırımların güncel durumları hakkında fikir alışverişi yapıldı. Özellikle Bergama sınırları içerisinde yükselen Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile birlikte yaşanacak ekonomik gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Bergama’nın tarımda daha hızlı ve aktif bir şekilde ilerleyebilmesi için birlikte atılabilecek adımların da görüşüldüğü ziyaretlerde Zeytin, Zeytinyağı, Pamuk ve Bergama’ya ait daha pek çok tarımsal ürünün önemine de vurgu yapıldı.

Bergama’ya kazandırılacak donanımlı bir otelin şehir ve bölge turizmine sağlayacağı olumlu etkilerinin de konuşulduğu ziyaretlerin sonunda Başkan Kolat ve Başkan Çelik, ev sahiplikleri için İZTO ve İTB Yönetimi’ne teşekkür etti.