Asırlar boyunca bir ‘tedavi’ merkezi olarak hizmet veren, günümüzde hala binlerce turisti ağırlamaya devam eden Bergama Asklepion, Uluslararası Katılımlı 47. Grup Psikoterapileri Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen onlarca psikoterapist, profesör, doçent ve doktorun katıldığı 3 günlük kongrenin 1. günü, açılış konuşmaları ile başladı. Bergama Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Tanju Çelik, Kongre Başkanı Prof. Dr. Vesile Şentürk Cankorur ve Yrd. Doç. Dr. Klinik Psikolog Psikoterapist Öğr. Üyesi. Nevin Eracar’ın da söz aldığı programda konuşan BERTO Başkanı Lütfi Kolat;
“Bergama Ticaret Odası olarak bu kongrenin destekçilerinden ve ev sahiplerinden biri olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yüzlerce doktorun, psikoterapistin ve eğitimcinin 3 gün boyunca Bergama’da olması, tarih dolu sokaklarımızda dolaşması, ören yerlerimizi gezmesi ve bize özgü lezzetlerimizi tadıp Bergama’yı keşfetmeleri, bizleri çok mutlu ediyor. Binlerce yıllık geçmişiyle, antik dünyanın sağlık merkezi olan Asklepion’da ve tam bir açık hava müzesi olan şehrimizde güzel vakit geçirmenizi diliyor ve hepinize hoş geldiniz diyorum” diyerek Cankorur, Eracar ve Prof. Dr. Osman Özdel’e günün anısına, üzerine Akropol, Asklepion ve Yılanlı Sütun’un resmedildiği Bergama Parşömeni hediye etti.

Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Onur Kayalıoğulları ve Genel Sekreter Gülay Koç’un da katıldığı program sonunda Bergama Halk Oyunları ekibi de yöresel oyunları ile performans sergiledi.