“Geçtiğimiz ay Ukrayna’da TOBB’ un düzenlediği toplantıda Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ‘dan limanın ne zaman yapılması konusunda bilgi almak istedim. Başbakanımızın yanında bulunan Ulaştırma Bakanımız Binali YILDIRIM önümüzde haftalarda gerçekleşeceğini ifade etti. Bölgeyi önemle ilgilendirdiğini düşündüğüm 1960’lı yıllarda planlanan, Çandarlı Limanı’nın ihale numarası belli oldu.

Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanıp Sayın Sanayi Bakanımız Nihat ERGÜN’ ün açıkladığı Sanayi Strateji Planın’ da Bergama’yı ilgilendiren Çandarlı Limanı yer almaktaydı. Başbakanın 500 milyar dolarlık ihracat hedefi mevcuttur. Bu hedef mevcut demiryolları, havayolları ve liman ile olacak bir durum değil. Buradan Sayın Başbakanıma ve Ulaştırma Bakanıma bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek isterim.

10 Şubat Perşembe günü İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat YALÇINTAŞ’ı ziyaret ettik. İTO’nun meclis günü olmasından dolayı mecliste söz verdiler. Bergama’nın yer altı ve yer üstü değerlerinden bahsettik. İlçemizin 5 bin yıllık tarihi olduğunu, tarımın bizdeki önemini, Bergama’ya gelecek bütün yatırımcılara severek yardımcı olacağımızı belirttik. Ekonominin kalbinin attığı yerde yatırımcılara yeni bir yer arıyorsa, Bergamalı olarak istekli olduğumuzu ilettik.

Devam eden programımız da İstanbul Sanayi Odası Tanıl KÜÇÜK ile randevumuz mevcuttu. Son derece samimi ve içten karşılandığımız görüşmede, yine Bergama mızın tanıtımı, yatırım olanakları ve ülkenin genel ekonomik konjüktrü içindeki yeri anlatıldı. Bahar aylarında ciddi bir program ile Bergama ya davet ederek, ağırlamak istediğimizi ifade ettik.

Arzu ettiğimiz otel yatırımının bölgemize taşınabilmesi için Adil Üstündağ’ın mimarı Yaşar VİTAŞ ile görüştük. Meclis Başkanımız Mahir YAZICI’ nın da bulunduğu toplantıda imar konusunda birkaç değişiklik yapılması gerektiğini öğrendik. Sayın ÜSTÜNDAĞ, Bergama’ya 20 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Meclis Başkanımız Mahir Bey bu konu ile ilgili belediyeyi ziyarette bulunacak.

Bergama yükselen trend durumunda. Bergama’da otel yatırımı Ağustos ayından itibaren süre gelen bir mesele ve bu meselenin peşini bırakmayacağız. Biz kişiye değil memleketimize hizmet ediyoruz. Yatırımcı ile yatırım yapılabilecek memleketi bir araya getrime çabamız. Yatırım için çok heyecanlıyız. Arkasını bırakmayarak devamını getireceğiz.

Türkiye’nin köşe taşlarında hep bir Bergamalı bulunmaktadır. Başbakanın yeni atanan basın danışmanı Lütfullah GÖKTAŞ Bergamalı, Dünya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet DUMAN Bergamalı, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah ÖZCAN Bergamalı. Bergamalıların enerjisini ve sinerjisini Bergama’ya yoğunlaştırmak lazım.

Görev sorumluluğumuz çerçevesinde civardaki yatırım planlarını genişleterek günümüzün en büyük sıkıntısı olan işsizliğin önüne geçebilmek amacımız.”