10 Şubat 2011 Perşembe günü Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Melih KAHRAMAN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan EVRENKAYA,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya KURŞUN, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail BİROL,Genel Sekreter Jülide SUNGUR dan oluşan BERTO Heyeti İstanbul Ticaret Odası’nı ziyaret ederek Şubat ayı meclis toplantısına konuk oldu.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sayın Murat YALÇINTAŞ tarafından makamında kabul edilen heyet, daha sonra birlikte yenilen bir öğle yemeğinde ağırlandı. Kendisi tarafından Kınık da yaptığı yatırımlar üzerine gerçekleşen görüşmelerde, farklı yatırımlar içinde bölgemize davet edildi.

BERTO Heyeti yemeğin ardından, Sayın Murat YALÇINTAŞ ın daveti ile, Meclis Başkanı İbrahim ÇAĞLAR’ın yönetiminde gerçekleştirilen İstanbul Ticaret Odası’nın Şubat ayı meclis toplantısına katıldı. Yönetim Kurulu Başkanımız Melih KAHRAMAN sunum için kürsüde yer aldı.İstanbul Ticaret Odası meclisine hitap ederek,Bergama mızın köklü tarihinden,turizm ,tarım ve yeraltı zenginlikleri ile tam anlamı ile yatırımcılara açık bir fırsatlar havzası olduğundan ayrıntıları ile bahsetti.Sunumun sonunda,İstanbul dan yatırımcıları Bergama,Dikili ve Kınık a yatırım yapmaya davet eden,Sayın KAHRAMAN alkışlarla kürsüden ayrıldı.Sayın Murat YALÇINTAŞ ve Sayın İbrahim ÇAĞLAR dan plaket,Sayın KAHRAMAN a iletildikden sonra,
heyet ziyaretlerinin ikinci durağında İstanbul Sanayi Odası Başkanı, Sayın Tanıl KÜÇÜK ü makamında ziyaret etti.

Son derece samimi ve içten karşılandığımız görüşmede, yine Bergama mızın tanıtımı, yatırım olanakları ve ülkenin genel ekonomik konjüktrü içindeki yeri anlatıldı.

En kısa zamanda Bergama da ağırlama sözü aldığımız Sayın KÜÇÜK ile yaklaşık iki saat süren ziyaret sonrası, İstanbul Sanayi Odası ndan olumlu beklentilerle ayrıldık.

İstanbul da ki BERTO Heyetinin etkinlikleri; Meclis Başkanımız Sayın Mahir YAZICI nın da aramıza katılması ile, Sayın Adil ÜSTÜNDAĞ ın çalıştığı, mimar Sayın YAŞAR VİTAŞ ile yapılan toplantı ile devam etti. Karşılıklı beklenti ve taleplerin konuşulduğu,Bergama ziyaretlerinde bakılan birkaç yer ile ilgili ayrıntılı imar planlarının incelendiği toplantı,Bergama Belediyesi nin de destek ve yardımları ile çözümlenecek birkaç sorunun tespiti ile noktalandı.

Geleneksel olarak her yıl, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği, İstanbul Şubesi tarafından yapılan Bergamalılar Gecesi yemeği gerçekleşti. Bu yıl,her yıldan farklı olarak,The Green Park Otel Merter de Sayın Adil ÜSTÜNDAĞ ın misafiri olan Bergamalılar,hoş ve anlamlı paylaşımlara tanıklık ettiler.

BERTO Heyetinin tamamının katıldığı yemeğe, İstanbul Vali Yardımcısı Sayın Feyzullah ÖZCAN ,Bergama Belediye Başkanı Sayın Mehmet GÖNENÇ, ve yemeğin sponsoru Sayın Adil ÜSTÜNDAĞ da iştirak ettiler.Yemek de açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Sayın Mevhibe OFLAZ,bu buluşmadan dolayı Başkanımız önderliğinde Bergama Ticaret Odası na ve samimi yaklaşımlarından dolayı Sayın Adil ÜSTÜNDAĞ a teşekkürlerini ilettiler.Ardından sıra ile Sayın Melih KAHRAMAN,Sayın Mehmet GÖNENÇ,Sayın Adil ÜSTÜNDAĞ VE Sayın Feyzullah ÖZCAN ın duygu ve düşüncelerini kısa birer konuşma ile ifade ettiler. Yatırımcı Adil ÜSTÜNDAĞ’ ın Bergama ya yönlenmesinde misyonu gereği, yoğun çaba ve emek sarfeden Odamız, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet GÖNENÇ inde samimi teşekkürleri,birlik ve beraberlik mesajları ile onurlandırıldı.Bergama ya 5 yıldızlı Otel sözü ile noktaladığımız gece orada bulunan tüm Bergamalıların mutluluğuna vesile oldu.

Yoğun program akışı nedeni ile 11 Şubatta katıldığımız EMİTT fuar ziyareti de adımıza son derece verimli geçti.
Bergama Belediyesi nin hazırlamış olduğu başarılı stand ve sunum çalışmalarını paylaşımımız sonrası, Fuarda Midilli standını ziyaretimiz gerçekleşti. Midilli ye yeni seçilen Kuzey Ege Bölge Vali yardımcısı Sayın LİTSA LİKOY ile tanıştık. Bölgelerindeki idari değişimleri konuştuğumuz, komşu ada Midilli standındaki görüşmelerimizi, açmış olduğumuz turizm bürosunda Midilli yi yanıtım görsellerinin ziyaretçilerle paylaşılması ve tercüman Sayın Aris LAZARİS ile Bergama yı ziyaretleri konusunda sözleştik.karşılıklı dostluk dilekleri ile görüşmemizi sonlandırdık.