Image

Çalışmanın Tanımı: Bergama’da hızla yükselen Organize Sanayi Bölgeleri için ihtiyaç duyulan ve duyulacak olan vasıflı iş gücü talebinin bölgeden karşılanması için donanımlı bir Meslek Lisesi kurulması.

Bu çalışma için atılan adımlardan bazıları ise şöyle:

Meslek Lisesi

18 Şubat 2020’de Bergama Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen “Meslek Lisesi, Memleket Meselesi” başlıklı toplantı.

Meslek Lisesi 2

23 Şubat 2022’de Bergama Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ) içerisinde bir Meslek Lisesi kurulması konulu toplantı.

Meslek Lisesi 3

2 Mart 2022’de İzmir Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen “Meslek Lisesi” başlıklı toplantıda imzalanan Protokol ile Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ) içerisine yapılacak olan Meslek Lisesi’nin temeli atılmış oldu.

Meslek Lisesi 4

23 Mart 2022’de Bergama Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen Meslek Lisesi değerlendirme toplantısı.

divider

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle Bergama Organize Sanayi Bölgesi içerisine kurulacak olan Meslek Lisesi, hızla parlayan Bakırçay Bölgesi’nde oluşacak olan istihdamı yine bölge insanı ile karşılayacak.