Vergi haftası etkinlikleri kapsamında, Bergama Ticaret Odası, Bergama Vergi Dairesi ve Bergama Esnaf Odaları Başkanları, Berto tarafından 28 şubat Çarşamba günü Tonozda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltıya, Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih KAHRAMAN, Vergi dairesi müdürü Bünyamin ALTIN ve personeli, Bergama Esnaf Odaları Başkanları, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri Hilmi KÖPRÜLÜ ve Levent AKÇAY, Genel Sekreter Gülay KOÇ, Yönetim Kurulu Danışmanı Saffet DÜNDAR katıldılar.
Açılış Konuşmasını yapan Kahraman; Gelişen ekonomik yapının içerisinde hizmet için var olduklarını ve Bergama’da vergi verenleri temsilen burada olumlu bir diyalog içerisinde bir araya geldiklerini belirterek, Bergama da vergi verenle alan arasında bir problem olmadığını bununda ancak karşılıklı saygıyla olduğunu açıkladı.
Başkan Kahraman konuşmasında yeni Türk ticaret kanundan bahsederek bu konuda mutlaka bilinçlenilmesi gerektiğini daha önce Bergama ticaret odası olarak bu konuda bir eğitim düzenlendiğini ve bu eğitimlerin devam edeceğini açıkladı. Yeni Türk ticaret kanununun şirketleri çok fazla ilgilendirdiğini ve çok sayıda sermaye şirketi bulunduğunu belirterek bu konuya hassasiyet gösterdiklerini belirtti.
Ayrıca bu sermaye şirketlerinin denetlenmediğine ışık tutan Kahraman, bu konuda daha duyarlı davranılması gerektiğini dile getirdi. Yer altı ve yerüstü kaynakları bakımından çok zengin bir yörede yer aldıklarını fakat buradan sağlanan ticari gelirin ne yazık ki burada kalmadığını farklı şehirlere gittiğini bunun yanı sıra Ören yerlerine yaklaşık 450 bin turistin ziyarette bulunduğunu fakat bunlardan Bergama’nın payını alamadığı ve daha hakkaniyetli olunabilmesi gerekliliğini vurguladı.
Bergama vergi dairesi müdürü Bünyamin Altın ise Ticari Kanunda yapılan düzenlemeler ile ilgili konuşurken bu konuda herkesin daha bilinçli davranması gerekliliğini belirtti. Bilgilendirme toplantılarının önemine dikkat çekti. İnsanların bilmedikleri için sıkıntı çektiklerini bunun içinde mutlaka bilinçlendirme toplantılarının yapılması gerekliliğini belirtti.
Son olarak başkan kahraman ise ”üyelerimizi yapılan değişiklikler karşısında uyarıyoruz ve mağdur olmamaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi ve ekledi ” el ele vererek memleketimizi en iyi yerlere taşımak için çalışıyoruz “dedi.
Kahraman, vergi dairesi ile birlikte çalışma yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek Bünyamin Altın a ve esnaf odaları başkanlarına katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.