14-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bergama Ticaret Odası ve Bergama Sosyal Güvenlik Merkezi işbirliği ile “Sosyal Güvenlikte ve Sağlıkta Bugün” konulu panel düzenlendi.
Bergama Ticaret Odası Sosyal Tesis yanı Tonozda düzenlenen panele; Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman, Aliağa SGM Müdürü Bilgin Bilgili, Bergama SGM Müdürü Hülya Han ve Bergama eski SGM Müdürü Remzi Aybuğa konuşmacı olarak katıldılar.
Panele Ayaskent Belediye Başkanı Gürsel Altuğ, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Bergama Vergi Dairesi Başkanı Bünyamin Altın, AKP Bergama İlçe Başkanı Raşit Ürper, MHP Bergama İlçe Başkanı Özkan Karadiken, BERTO Yönetim Kurulu üyelerinden Erkan Evrenkaya, İsmail Birol ve Feridun Duymaz katıldı.
Açılış Konuşmasın Yapan Bergama SGK Müdürü Hülya Han; Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle düzenlenen bu etkinlikler ile SGK’nın verdiği hizmetlerin duyurulmasını sağlamak değişen SGK yı anlatmak ayrıca yapılan çalışmaların ve hizmetlerin duyurulmasını ve konuşulmasını istiyoruz dedi. Konuyla ilgili İzlenen tanıtım filminden sonra programa geçildi.
Panel Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman’ın konuşmasıyla başladı.
1989 senesi Nisan ayı itibariyle vergi mükellefi olduğunu ve o tarihten itibaren ticari hayatının başladığını belirten Kahraman SGK çalışmalarımızın ortağı diyerek latife de bulundu.
SGK ile ilgili görüşlerini paylaşan Kahraman ; yanımızda çalışanlara yatırdığımız sigortalar biz işverenlerin vicdanıdır ,herhangi bir vefat halinde yatırılan sigortanın geri dönüşünün ne kadar önemli olduğuna değindi.
“Eskiden sadece sağlık karnesi ve ödeme olarak algıladığımız SGK bugün değişen yüzü ve farklılaşan bakış açısı sayesinde, geniş çalışmalara yer veren büyük bir kurum olarak karşımıza çıkmaktadır. SGK bizlere hizmet veren önemli bir kurumdur bizlerin daha iyi yaşaması için varlığını sürdürmektedir. Toplumda yaşayan tüm kesimin tüm bireylerin güvencesi konumundadır. SGK bugün insanların dayanacağı bir liman konumundadır ve devletin gülen yüzünü bizlere ispat etmiştir” dedi ve ekledi
Önceden sigortaya ödediğimiz ücretler bizi sıkıyordu fakat artık ödeme yaparken eskisi kadar kendimizi sıkmıyoruz çünkü bunun karşılığını en iyi şekilde geri alacağımızı biliyoruz dedi
Ayrıca Bergama için hizmet binasına ulaşmanın önemine değinerek, yerinden hizmet için hizmet binası çok önemli olduğunu , istenildiği zaman ulaşılabilecek bir kurumun varlığının gerekli olduğunu belirtti.
Ne kadar kişi bu kuruma bağlı kalır ödemesini düzgün yaparsa hizmetin kalitesi de o ölçüde artar. Yani bizler SGK yı ne kadar güçlendirebilirsek karşılığında o kadar iyi hizmet alırız. Bu konuda kayıtsız kalmamak gereklidir “dedi. Kendilerini ödeme yapmakla yükümlü hissetmeyen kişilerin de bu devletin birer vatandaşı olarak daha hassasiyet göstermelerini rica etti. Gelişmiş bir Türkiye ile dünyanın lider ülkesi olacağımızı ümit ediyorum diyerek konuşmasına son verdi.
Ayrıca diğer panelistler tarafından Sağlık alanında yaşanan büyük reformlardan, SGK nın çalışmalarından, Tarım ve Orman işlerinde çalışanların sigortalılığından, Muhtarların sigortalılık işlerinden, Mevsimlik tarım işçilerinin sigortasından ve meslek hastalığı sonucu oluşan durumlar anlatıldı.