Bergama Ticaret Odası, yürüttüğü çalışmalar sonucunda Bergama Tulum Peyniri’nin Coğrafi İşaret Tescili’ni aldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan BERTO Başkanı Lütfi Kolat; “Oda olarak Coğrafi İşaret Tescili konusuna büyük önem veriyoruz. Çünkü bu tescil ile birlikte, o ürünün sadece bu topraklarda üretildiğini, tarifinin, yapılma şeklinin bir standardı olduğunu ve asla kopyalanamayacağını da tescillemiş oluyoruz. Ayrıca bu tescil, bizlere özgü bu ürünlerin geleceğe, bozulmadan aktarılmasında da büyük rol oynuyor.

Bergama Tulum Peyniri, ne yazık ki yıllar önce alınan bir karar ile İzmir Tulumu’nun alt başlığı olarak yer alıyordu. Fakat büyük uğraşlar sonucu Bergama Tulum Peyniri’nin başlı başına ayrı bir tat olduğu ve tek başına değerlendirilmesi gerektiği konusundaki ısrarımızı ilettik. Tüm bu çalışmalar sonucunda da Bergama Tulum Peyniri’nin Coğrafi İşaret Tescili’ni almayı başardık. Bu sürecin başından beri emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Bunun yanında bölgemize özgü bir başka lezzet olan Bergama Çığırtması da tescil ettirmek için uzun zamandır çalışmalar yürüttüğümüz tatlarımızdan biriydi. Nihayet artık Bergama Çığırtması’nın da Coğrafi İşaret Tescili aldığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bu tür tesciller, bize özgü bu ürün ve lezzetleri korumamıza, gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmamıza ve bölgemizin tanıtımı konusunda çok büyük katkı sağlıyor. Bu yüzden Bergama Ticaret Odası olarak bu konuya çok önem veriyoruz” diyerek bu 2 güzel gelişmenin de hem Bergama’ya hem de bölgemize güzel sonuçlar getirmesi dileklerini iletti.

BERTO tarafından Coğrafi İşaret Tescili alınan tüm ürün ve değerler için TIKLAYABİLİRSİNİZ.