Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu’nun 30. Edebiyat Şöleni kapsamında düzenlenen “Şiir Şöleni” 9 Aralık Pazar günü TONOZ’ da Bergama Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşti. Kıbrıs, Balkanlar ve Avrasya ülkelerinden Kibatek çatısı altında toplanmış, Türkçe’ ye gönül vermiş edebiyat dostları ve şairler Bergama’nın yöresel yemekleri ve tatlı ikramlarıyla ağırlandı. Bergama Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Melih Kahraman, annesi Boşnak babası Arnavut bir Türk evladı olarak böylesi güzel bir grubu ağırlamaktan şeref duyduğunu dile getirdi. Her bir konuğun kendisini tek tek tanıtıp Türkçe’ ye olan sevdasının paylaşıldığı kardeşlik yemeğinin ardından Tonoz toplantı salonuna inildi ve gerçek anlamıyla tam bir şiir şöleni yaşandı. Programın başında konuşma yapan KIBATEK başkanı Metin Turan, ev sahipliği yapan Bergama Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Melih Kahraman’a plaket ile Kibatek Yayınevi’nin önemli edebi eserlerini içinde barındıran kitaplardan hediye etti. Kahraman, almış olduğu kitapların tüm hediye ve plaketlerden daha değerli olduğunu belirtti ve 3500 yıllık tarihi Tonoz binasında böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmış olmanın kendilerini çok memnun ettiğini sözlerine ekleyerek kürsüyü Türkçe ve edebiyat tutkunlarına bıraktı. Fonda canlı ney üflemesinin de olduğu sunumlar, birbirinden farklı ve renkli şiir yorumlarıyla tarihi Tonoz yapısını büyülü bir atmosfer içerisine soktu. Divan edebiyatından Baki’nin “Âvâzeyi bu âleme dâvûd gibi sal, bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş…” mısralarını söyleten bu hoş ortamın oluştuğu programın sonrasında tüm gelen konuklara ve KIBATEK üyelerine Bergama’nın yöresel hediyelerini içinde barındıran BERTO paketleri takdim edildi ve misafirler uğurlandı.

KIBATEK, Türk Edebiyatı’nın gelişmesi, güçlenmesi, zenginleşmesi, yaygınlaşması, araştırılması, tanıtılması, başka Türk lehçe, şive ve ağızları ile dünya dillerine aktarılması ya da çevrilmesi için çalışmaktadır. Aynı zamanda bu yöndeki çalışmaları desteklemek, korumak, kollamak, özendirmek, ödüllendirmek, Türk yazarlar arasında dayanışma, işbirliği ve güç birliği sağlamak, bu yöndeki çaba ve çalışmaları desteklemek amacıyla kurulmuş bir topluluğu temsil etmektedir.