Ödemiş Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen 2015 yılının ilk Yönetim Kurulları Ortak Toplantısına Bergama Ticaret Odası’ndan Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Erdoğan, Azam Ziya Güç ve Genel Sekreter Gülay Koç katılım gösterdi. Bergama Ticaret Odası’nı temsil eden Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Erdoğan toplantıya üç önemli gündemi taşıdı.
Yönetim Kurulları Ortak Toplantısında söz alan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Erdoğan, öncelikli konulardan biri olan Yenilenebilir Enerjiye dikkati çekti. ” Tüm Dünyada Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına yapılan yatırım hızla artmakta ancak Türkiye’ye baktığımızda bu sektöre yapılan yatırım ve elde edilen gelir çok düşük bir düzeyde. Bu nedenle ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılacak olan yatırımlarda tüm Organize Sanayi Bölgelerinde 5. Derece Teşvik uygulaması gerekmektedir. ”diye konuşan Erdoğan, konuşmalarına şöyle devam etti. “Bölgemiz yenilenebilir enerji alanı olmak için en elverişli alanlardan biri bizler Ticaret Odası ve aynı zamanda Bergama OSB olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu projenin hızlanması ve hayata geçmesi için sizlerden de destek bekliyoruz.”diye ifade etti. İkinci konu İZBAN’ın Bergama’ya kadar gelen projesinin halen gerçekleşmemiş olması ve belirsizliğiydi. Erdoğan:” İZBAN Aliağa’ya kadar geldi ancak projesi çizilmiş olmasına rağmen henüz Bergama’ya gelmesi için çalışmalar başlatılamadı. İZBAN’ın Bergama’ya gelmesiyle beraberinde kurulacak olan yük treni hattı bölgemizde taşımacılığında kolaylaşmasını sağlayacak. Bergama Organize Sanayi Bölgesi olarak bu hatta indirme ve yükleme için on dönüm kadar arazi ayırdık. Bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli birimlere bildirilmesi gerekmektedir.”diye konuşan Erdoğan, Kozak Çamfıstığı sorununa değindi. ” Son dönemde bölgemizde yetişen çam ağaçlarında sebebi henüz tam belirlenemeyen bir hastalık var. Bu hastalığın nedenini öğrenmek için birçok çalışma yaptık. Üniversiteler ile işbirliğinde bulunduk. Ancak hala kesin bir sonuç elde edemedik.” Sözlerini ifade eden Erdoğan, ağaçlarda oluşan hastalık sebebiyle yılda 200 milyon TL yi bulan gelir kaynağının yıllık 20 milyon TL ye kadar düştüğünü belirtti. Ülkeye doğal olarak gelen gelirin bu gibi sebeplerle daha da gerilere gitmemesi için bölgemizde bir Çamfıstığı Araştırma Merkezi kurulması gerektiğini ifade etti. Erdoğan:”Bu merkez sayesinde ağaçların durumu her yıl kayıt altına alınacak ve bu kayıtlar sayesinde oluşabilecek olası bir tehlikeye karşı önceden önlem alınabilecek.”diyerek konuşmasını sonlandırdı.