Almanya’nın Chemnitz şehrinde merkezi bulunan F+U Sachsen Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Volkmer Meinhold ,Bergama Mesleki Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği çerçevesinde Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman’ı, iş yerinde ziyaret etti. Ziyarete gelen heyete, Bergama Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Rahim Şimşek, Bergama Ticaret Odası Genel Sekreteri Gülay Koç ve Yönetim Kurulu Danışmanı Saffet Dündar eşlik etti.
F+U Sachsen Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Volkmer Meinhold ,Çandarlı Limanında ihtiyaç duyulacak mesleklerin tespiti ve kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda Bergama Ticaret Odası ile ortak çalışma yapmak istediklerini belirtti. Dünyanın en büyük konteyner limanları arasında olacak Çandarlı Limanında lojistik, sualtı kaynakçılığı, vinç operatörlüğü, otomasyon başta olmak üzere bir çok meslek dalında oluşacak ihtiyacı, Alman ve Türk öğretmenlerle karşılamayı planladıklarını söyledi. Almanya ve Türkiye’de açılacak kurslar vasıtasıyla genç işsizlere öncelik vermek istediklerini açıklayan Dr. Meinhold, eğitimin kalitesinin de Bergama Ticaret Odası tarafından kontrol edilmesini istediklerini belirtti. Bunun nedenini de sektördeki firmaların ihtiyaç duyulan kalifiye eleman seçmede en doğru kararı vereceklerine olan inançlarından kaynaklandığını söyledi.
Yeni neslin çalışma motivasyonu ile ilgili çalışmaların geliştirilmesine yönelik yapılan ziyarette, İnsanları çalışmaya yöneltmek için, ortak çalışma girilebileceğini belirten Kahraman yirmi üç yıldır işveren olduğunu belirterek istihdamın önemini vurguladı.
Bergama Ticaret Odasını ziyaret eden heyet arasında bulunan F+U Sachsen okulları Türkiye temsilcisi CME Eğitim Danışmanlık Yönetim Kurulu başkanı Fikret Yaman Ankara’da İŞKUR ile ortak çalışma yürüttüklerini fakat Bergama’da yapacakları çalışmanın Türkiye’de örnek olarak gösterileceğine inandığını söyledi
Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Rahim Şimşek ise ziyaret esnasında Kalifiye elemana olan ihtiyaca dikkati çekerek “kalifiye eleman mesleği iyi bilen değil, sabırlı, özverili davranıp kendini geliştirendir dedi ve meslek etiği denilen husus geliştirildiğinde yeteneksiz olunsa bile öğrenerek kalifiye eleman özelliğine kavuşabilir.
Mesleki eğitimi ileri götürmek amacıyla kurslar açılabilir ve açılan kurslar sertifika ile sonuçlandırılabilir. Bir diğer konu ise oluşabilecek iş potansiyelleri için, eleman yetiştirecek eğitimcilere eğitim verilmesi gerekir. Kişiler verimli çalışmaya yönlendirilerek, onlara çalıştığı firmaya nasıl daha faydalı olabileceği öğretilmelidir. Almanya’da sistemin bu şekilde işlediğini söyleyen heyet yıllık 30 grubun bu konuda misafir edilerek yaklaşık 1500 kişinin Avrupa ülkelerine gönderildiği açıklandı.
Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman ayrıca Bakırçay bölgesinin özelliklerinden bahsederek bölge olarak turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve Bergama Ticaret Odası olarak turizme çok önem verildiğini açıkladı. Bu doğrultuda Mart ayının başlarında Berlin de gerçekleşen ITB Turizm fuarında bölgenin turizm açısından tanıtıldığını ve Berlin de Bergama Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini karşıladıklarını belirterek öğrencilerin çok güzel tecrübeler edindiğini belirtti.
Bölgemizin ticari anlamda gelişimine katkı sağlayacak çok sayıda faktör var diyen Kahraman amacımız bunları en iyi şeklide değerlendirerek bölge insanımıza iş olanağı sağlamaktır dedi
2006 yılında Hollanda’ya yapılan geziden bahseden Kahraman “Hollanda da sera gezisi yaptık ve orada kıt kaynaklarla çok düzenli bir şekilde yürütülen faaliyetlere şahit olduk ve orayı gördükten sonra ülkemiz de elimizde ki değerlerimizin kıymetini daha iyi anlamamız gerektiğini öğrendik” dedi.
Biz bölgemizin gelişimi için elimizden gelen her türlü girişimi yapmaya ve kurumlar ile birlikte çalışmaya hazırız diyen Kahraman gelen misafirlere teşekkürlerini sunarak misafirlere çeşitli armağanlar verdi