Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 2013 yılı yatırım planlaması bilgilendirme toplantısı 26 Şubat Salı günü Bergama Öğretmen Evi’nde düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman’ın yönetimindeki toplantıya Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman, Mal Müdürü İmam Belge, Chp Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz ve Chp İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Baki Yetim, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Hakan Koştu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Süleyman Baysan ve tüm Bergama oda başkanları katılım gösterdi. Verilen kahvaltı sonrasında başlanılan toplantıda İlyas Duman, slayt eşliğinde Bergama’da yıkılıp yerine yeni binanın yapılması zaruri olan okulları ve yapımı talep edilen İmam Hatip yurt binasını tanıttı. Atatürk İlkokulu, Ticaret Meslek Lisesi, İmam Hatip Orta Okulu ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, yeni bina olarak yapımı ve iyileştirilmesi düşünülen okullardan oldu. Ticaret Meslek Lisesi okul sahası içinde yer alan 1200 m karelik yerin vakfa ait olduğunu, burayı alabilmek adına çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bunun üzerine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç vakıf arazisini çözüme kavuşturacaklarının sözünü verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman’ın sunumundan sonra konuşmayı Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman devraldı. TOBB bünyesinde Türkiye genelinde 31 okul inşaatının olduğunu, Bergama’nın da ihtiyacı nispetinde ve yapımı devam eden Kuzey Ege Limanı ara elemanını bölge gençlerinden karşılayabilme adına Ağustos 2012’deki yönetim kurulları ortak toplantısında Rifat Hisarcıklıoğlu’ na okul talebini ilettiklerini belirtti. Kahraman, Bergama’daki mevcut meslek liselerinin yetersizliği ve ihtiyaç duyulan ve yakın zamanda daha da çok duyulacak olan ara elemanın karşılanamamasının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce de rapor haline getirildiğini, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü’nün de endüstri meslek lisesine en ihtiyaç duyulan yeri Bergama olarak göstermiş olduğunu söyledi. Konuyla alakalı konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Kuzey Ege Limanı ve mevcut istihdam ihtiyacı için en kısa sürede bölgemiz ve ülkemiz adına tam donanımlı endüstri meslek lisesine büyük gereksinim duyulduğunu, yapılacak bina için gerekli arazinin yerinin dahi hazır bulunduğunu, desteğin artması amacıyla konuyu ilk önce valiliğe götürmek gerektiğini belirtti. Yapılan konuşmalar sonrasında, hazırlanacak olan rapor ve talep metninin altına tüm oda, dernek başkanları ve sivil toplum kuruluşları başkanlarının adı soyadı da açılarak hepsinin imzasının bulunmasının çok daha etkili olacağına karar kılınarak toplantı sonlandırılmış oldu.