Geçtiğimiz hafta Bergama öğretmen evinde “Bergama il Olmalıdır” konulu toplantıda buluşan komisyon üyeleri arasından oluşturulan icra kurulu, 6 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 15:00’da Bergama Ticaret Odası Meclis Salonunda ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Bergama Ticaret Odası başkanı Melih Kahraman’ın başkanlığında yürütülen icra kurulunun toplantısına, Bergama belediye başkanı Mehmet Gönenç, BERKSAV başkanı Ali ihsan Süter, Ak Parti ilçe başkanı Raşit Ürper, Chp ilçe başkanı İdris Yavuzyılmaz ve Mhp ilçe başkanı Özkan Karadiken tam kadro olarak katılarak Bergama için tek yürek olduklarının mesajını verdi. Toplantıda Bergama’nın il olması için gerekli çalışmalar ve izlenecek süreç hakkında detaylı konuşmalar yapıldı. Her bir üyenin yaptığı analizler ve görüşler masaya yatırılarak Bergama’nın geleceği açısından önemli süreç başlatılmış oldu. İl sınırlarına girecek olan Soma, Ayvalık, Gömeç için de alınabilecek yollar ve verilecek kararlar hakkında uzun uzadıya konuşup bölge için önemli kararlar alan icra komitesi, yakın sürede Ayvalık belediye başkanı ve parti başkanlarına ziyaret için sözleşti. 1986 yılından bu yana Bergama’nın il olması için yapılan çalışmaların sonuçsuz kalmasının kendilerini yıldırmadığını aksine azimle daha çok çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirten icra kurulu, kamuoyu desteğini sağlama açısından her kanalı en güzel ve verimli şekilde kullanma gerekliliğinin altını çizdi. Kurulan web sitesi ve sosyal medya hesapları bu çalışmaların sadece başlangıcı. www.bergamailolmali.com ve @bergamailolmali twitter hesabı ile kurulan #Bergamailolmali ismiyle açılan HashTag, kamuoyu oluşturup bu uğurdaki seslerini duyurmak için önemli araçlardan olacak. Sosyal mecrayı aktif olarak kullanan bölge halkı dâhil herkes, tüm gelişmelerden bu vesileyle haberdar hale gelecek.