Saygı Değer BERTO Üyeleri ve Sevgili BERTO Okuyucuları,

Kurumsal yayın organımız olan “BERTO Bülten” nin yeni sayısı ile sizinle buluşmanın heyecanı ve gururu içerisindeyiz.

Dopdolu yeni sayımızla yine karşınızdayız. Nisan ayında gerçekleştirilen turizm panelinde ilçemizin turizmden payının alması konaklama kapasitemizin artmasıyla doğru orantılı olduğu, alternatif turizmin değerlendirilmesini ve turizm konusunda bilinçlenmemiz gerektiği, İslami değerlerin önemi gibi başlıca konular gündeme geldi. Panel sonrası turizm meslek grubumuzdaki iki büyük halı firmasını ziyaret ederek kendilerine Kızılavlu’ nun sembolik resmi bulunan tabak hediye ettik.

BEGİAD Başkanı Hakan Karcı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte odamızı ziyaret etti. Gerçekleştirdikleri ziyaret neticesinde Bergama’daki sivil toplum kuruluşlarıyla fikir birliği oluşturulması yönünde karar aldık. Seçim döneminde yöremizi ziyaret eden siyasi partilerin millletvekil adaylarına iletilmek üzere öncelikli yol haritamızı belirlemek amacıyla sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla toplantı düzenledik. Ziyaret eden vekil adaylarına tek yürek olduğumuzu ve Bakırçay’ın ortaklaşa belirlediğimiz önceliklerini ifade ettik.

BEGİAD ve BASİAD ile TUBİTAK Gebze Yerleşkesine çıkarma yaparak yedi enstitüsünü yakından tanıma fırsatı yakaladık. Birçok konuda projeler gerçekleştiren kurum yetkilileriyle yöremiz için gerçekleşebilecek projeler olduğu konusundaki düşüncelerimizi paylaştık.

Kozak yaylamızın nimetlerinden yararlanırken sahip olduğumuz değerleri de korumak istiyoruz. Ekonomimizde global düşünürken yerele güç katacak çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Yöremizin ekonomisine yön veren Kozak Yaylasındaki çam fıstığı ağaçlarında yaşanan sıkıntı hakkında Kozak muhtarlarıyla gerçekleştirdiğimiz toplantı neticesinde ilgili üniversitelerin orman fakültelerine ve araştırma enstitülerine yazı yazarak çam fıstığı ağaçlarımızda yaşanan bu problemin araştırılması için yardım istedik. Yaptığımız bu yardım yazılarımıza ilk cevap Süleyman Demirel Üniversitesi’nden geldi. Orman hastalıkları konusunda uzman dört akademisyeni yöremizde ağırladık. Akademisyenler, Kozak Çam Fıstığı ağaçlarında yaşanan problem hakkında iki günlük araştırma yaptılar. Bu sorunun giderilmesi ve ağaçlarımızdaki problemin nedeninin bulunması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

Anadolu tarihi boyunca Hitit, Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Bergama’nın tanıtımı için Midilli’de bu yıl ilki gerçekleşen 1. Türk-Yunan Ticaret ve Kültür Festivali’ne standlı katılım gerçekleştirdik. Standımızda üyelerimizin ürünlerini sergileyerek tanıtımına vesile olduk. Fuar boyunca Bergama ürünlerine ilgi oldukça yoğun oldu.

20 Ağustos 1925 tarihinde kurulan Bergama Ticaret Odası Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk odalarından olma özelliğini taşımaktadır. 2009 yılından bu yana odanın Başkanı olarak genç ve dinamik kadromla birlikte görev sorumluluk alanımız olan Bergama-Dikili-Kınık ilçelerinin gelişimi için çalışmaya devam etmekteyiz.

Yeni hizmetlerimizle birlikte dopdolu yeni ve dinamik sayımızda buluşmak dileğiyle…

Saygılarımla

Melih KAHRAMAN